Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2021, 23:26

Francusku otreznio srpski šamar pa razbila Norvešku, Makedonija bez snage

Portugalija postaje rukometna sila

Srbija je pre nekoliko dana pobedila Francusku u Zrenjaninu, a onda umalo slavila i u Kreteju. A, danas su Trikolori razbili vrlo jaku Norvešku. Logičkim zaključivanjem dolazimo do toga da bi se Orlovi u Egiptu borili za visok plasman...

Šalu na stranu, dva neočekivano teška meča sa Srbijom, u kojima se jedva spasla drugog poraza, otreznila su reprezentaciju Francuske, koja nije dozvolila da joj se takvo saplitanje desi na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Svetskog šampionata. Tim Gijoma Žila odigrao je daleko bolje nego protiv Orlova i pobedio je Norvešku, najvećeg rivala za prvo mesto u grupi - 28:24 (13:13).

Ako na sve to dodamo da je Norveška prošle godine na prvenstvu Evrope savladala Francusku, jasno je da su Trikolori u hodu naučili lekcije i večeras su u Kairu pokazali svoje pravo lice. Čak su meč dobili lakše nego što bi se to po rezultatu zaključilo, jer su vodili šest razlike pre samog finiša meča (26:20).

Koliko je Žilov tim bio moćan večeras govori i podatak da Skandinavci ni u jednom momentu nisu uspeli da povedu. Nije im bilo dovoljno ni deset golova Sandera Sagosena, jer ih je poništio na drugoj strani Kentin Mae sa devet pogodaka (iz 11 šuteva), a Ig Deskat i Nedim Remili su postigli po četiri, isto koliko i Timoti N’Gesan, ali iz devet udaraca.

Makedonija je u poslednjem trenutku uskočila na mesto Češke i to se videlo na njenu igru. Naše južne komšije su se potrošile u putu do Kaira, došli su nešto više od dana pre utakmice, pa su uspele da idrže tek poluvreme protiv Švedske.

Kada su žuto-plavi dodali gas u drugom poluvremenu, Makedonci nisu taj ritam mogli da prate i već posle 10 minuta nastavka bilo je jasno da su izgubili utakmicu – 32:20 (16:11).

Strašnu utakmicu odigrao je Hampus Vane, član nemačkog Flensburga, koji je postigao 11 golova iz 14 šuteva, a sjajna podrška bio mu je Linus Person sa šest golova iz osam pokušaja. U makedonskom timu najefikasniji je bio, po običaju, Kiril Lazarov, ali je imao polovičan učinak uspešnosti, pošto je dao pet golova iz 10 udaraca.

Portugalija definitivno postaje rukometna sila. Baš ono što je nekada bio Island, koji je večeras morao da čestita rivalu na pobedu u prvom kolu Mundijala – 25:23 (11:10).

Portugalci su u drugom delu prvog poluvremena poveli sa 8:7 i tu prednost više nisu ispuštali do kraja utakmice. Uspevali su da odu do „plus četiri“, ali Island nije mogao da ih dohvati.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE U EGIPTU – 1. KOLO

GRUPA E

Četvrtak

Austrija – Švajcarska 25:28 (13:13)

Norveška – Francuska  24:28 (13:13)

GRUPA F

Četvrtak

Alžir – Maroko 24:23 (8:15)

Portugalija – Island  25:23 (11:10)

GRUPA G

Sreda

Egipat - Čile 35:29 (18:11)

Četvrtak

Švedska – Makedonija  32:20 (16:11)

GRUPA H

Četvrtak

Belorusija – Rusija 32:32 (15:15)

Slovenija – Južna Koreja 51:29 (25:16)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.