Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2021, 10:47

Francuski klubovi prošle sezone zabeležili gubitak od 7.000.000 evra

Očekuje se da će zbog zdravstvene krize biti u minusu i na kraju ove sezone

Nacionalna košarkaška liga Francuske koja rukovodi takmičenjem u prva dva nacionalna ranga objavila je finansijski izveštaj za prošlu sezonu prema kome su klubovi Pro A lige zabeležili gubitak od 4.700.000 evra, a ekipe iz Pro B lige su bile u minusu 2.300.000 evra.

"Prošlu sezonu obeležila je zdravstvena kriza. Aktuelni finansijski rezultati nisu alarmantni, ali da daju mnogo manevarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prostora u ostatku krize" rekao je Filip Ozer predsednik Nacionalne direkcije za konsultacije i kontrolu menadžmenta.

Uprkos činjenici da je prošla sezona suspendovana u martu, zbog čega su ekipe izgubile značajna sredstva na ime prihoda od karata i TV prava, gubitak je bio manji od predviđenog zahvaljujući podršci velikog broja partnera i navijača koji su iz ljubavi nastavili da podržavaju klubove.

U Francuskoj se plaše da podrška države koja je nastavljena od leta neće biti dovoljna za pokrivanje minusa koji su uveliko primetni u ovoj sezoni.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.