Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 10:11

Forugija optužuju da je terorista, traži se od MOK-a da mu oduzme zlato

U tom slučaju bi pripalo Damiru Mikecu

Došao je Damir Mikec sa srebrnom medaljom oko vrata u Beograd, ali moglo bi da se desi da na kraju Olimpijskih igara ipak dobije – zlato.

Na tome insistiraju pojedine organizacije koje se bore za ljudska prava, a dolaze sa Bliskog istoka, koje optužuju osvajača zlatne medalje Džavada Forugija za – terorizam.

Za šampiona iz Irana tvrde da je član Islamske revolucionarne garde, terorističke organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja je učestvovala u ratnim sukobima u Siriji. Kažu da je tamo bio i Forugi, doduše kao bolničar, što mu je osnovno zanimanje.

Međutim, nisu samo organizacije u borbi za ljudska prava protiv Forugija. Glas je digao i nekadašnji korejski olimpijski šampion Đin Đong Oh, koji je rekao:

Kako može terorista da osvoji zlatnu medalju? To je najapsurdnija, najbesmislenija stvar“.

Pomalo je i Forugi „ukopao“ samog sebe posle osvajanja najsjajnijeg odličja, jer je vojnički salutirao zastavi sa pobedničkog postolja.

Organizacija čiji je on navodni član ubila je iranskog olimpijca, rvača Navida Afkarija u septembru prošle godine. Zvanična verzija vlade Irana je da je Afkari ubio nedužnog čoveka nožem i da ga je zbog toga sud osudio na smrtnu kaznu. Ali, brojne organizacije sa Bliskog istoka tvrde da je to bila kazna jer je protivnik režima.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.