Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2020, 12:57

Fortuna liga na dlanu: Slovan za koplje ispred svih, Dunajska Streda glavni rival, promene u Trnavi

Posle tri nedelje pauze počinje elitni šampionat Slovačke. Tim iz Bratislave brani titulu koju je prošle sezone nadmoćno osvojio

Na stranicama MOZZART Sporta možete da pročitate iscrpne najave Premijer lige Rusije i Župiler lige Belgije, a danas kreće nova sezona i u Fortuna ligi, elitnom šampionatu Slovačke. Usled pandemije korona virusa nije bilo ispadanja iz najboljeg društva. I ove sezone sistem takmičenja se nije menjao. U ligi ima 12 klubova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji će igrati po dvokružnom sistemu, odnosno 22 kola. Posle toga najboljih šest timova boriće se za titulu, a ostali za opstanak.

Šampion sa dvojicom novajlija kreće u pohod na treću uzastopnu titulu

Slovan je prošle sezone dominantno stigao do titule u Slovačkoj sa čak 17 bodova više u odnosu na vicešampiona Žilinu. Najveći klub u zemlji osvojio je krune prethodne dve godine. Nije mnogo menja tim. Najveće pojačanje ovog leta je dolazak Čeha Ondreja Petraka iz nemačkog drugoligaša Nirnberga. On je u karijeri nosio dresove Slavije iz Praga i Dinama iz Drezdena. Radi se o zadnjem veznom koji će pojačati konkurenciju u timu. Iz ukrajinske Zorje stigao je i Brazilac Rafael Ratao. Od Sarajeva je otkupljen Alen Mustafić, ali je mladi Tuzlak poslat na pozajmicu u Nitru.

Zimus je Slovan ostao bez najboljeg strelca i igrača Andraža Šporara koji je nastavio da trese mreže i u portugalskoj Primeiri u dresu Sportinga iz Lisabona. Od Srba dres Slovana nose nekadašnji mladi repezentativci i bivši igrači OFK Beograda Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na kormilu tima je mladi stručnjak Jan Kozak. Na ostvaranu sezone Slovan igra u gostima protiv Nitre koju je dobio prethodne četiri utakmice.

Pretnja od Dunajske Strede sa iskusnim Nemcem na kormilu

Najozbiljniji kandidat da pripreti Slovan je Dunajska Streda, ekipa iz oblasti u kojoj žive Mađari, pa ovaj tim ima pomoć iz matice kao i recimo TSC iz Bačke Topole i Sepsi iz Rumunije. Posle trećeg mesta prošle sezone i plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope ovog leta je doveden iskusni nemački stručnjak Bernd Štork. On je nasledio Petra Hibala, dugogodišnjeg kormilara ovog kluba. Ekipa je dovela nekoliko pojačanja. Iz Udinezea je stigao Hrvat Andrija Balić. Novi trener doveo je dvojicu igrača iz Nemačke, Janika Milera iz Dinamo Drezdena i Sidnije Fridea iz Vehena. Iz Belgije, iz Roslera došlo krilo, Kogoanac Džoan Andžuana. Srpki štoper Dušan Lalatović pojačao je ovog leta Partizan.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Vicešampion Žilina je godinama u finansijkim problemima. Bilo je čak govora i o bankrotu nekadašnjeg šampiona. Ekipa je podmlađena i teško će opet u borbu za vrh. Promene rukovodstva desile su se u Spartaku iz Trnave posle loše sezone i neizlaska u Evropu prethodne sezone. Veliko pojačanje za nekadašnjeg šampiona je dolazak iskusnog napadača Erika Pačinda iz redova vicešampiona Češke, Viktorije iz Plzenja. Pre češkog tima igra je za poljsku Koronu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Osim Pačinde u Trnavu je ovog leta stigao dvocifreni broj novajlija, a između ostalih tu su od pojačanja - Jakub Gric iz Mihalovčea, Martin Bukata iz češke Karvine, Jan Vlaško iz mađarske Puškaš Adademije i Martin Miković iz poljskih Termalica. Ekipu su napustili Bogdan Mitrea, Teofanis Candaris, Aleks Sobčik, Dijan Vukojević, Jakub Krc...

Ružombrok i Senica trebalo bi da budu u gornjem delu tabele, kao i Trenčin koji sa klupe drugu sezonu predvodi belgijski stručnjak Stijn Vreven. Boje ovog kluba od ovog leta brani i Finac Juha Pirinen koji je stigao iz norveškog drugoligaša Tromsea. Ostalim ekipama opstanak bi trebalo da bude u prvom planu.

SLOVAČKA 1 – PRVO KOLO

Subota

18.00 (12,0) Nitra (6,50) Slovan Bratislava (1,23)

19.00 (3,60) Zempin Mihalovče (3,45) Spartak Trnava (2,20)

19.00 (2,45) Ružomberok (3.35) Trenčin (2,90)

19.00 (3,60) Senica (3,45) Žilina (2,05)

19.00 (1,95) Zlato Moravče (3,40) Pohronije (4,10)

Nedelja

18.00 (1,30) Dunajska Streda (5,70) Sered (9,00)

***kvote su podložne promenama

TABELA IZ PROŠLE SEZONE

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.