Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2020, 09:56

Formalnost za Bajern: Čelsi desetkovan u Minhenu

Plavci na Alijanc areni bez Pulišića, Aspilkuete, Pedra, Žoržinja i Alonsa. Roviti Vilijan i Loftus Čik, dok Kante nije fizički 100 odsto spreman. Perišić ili Kutinjo zamena za povređenog Komana

Kolika je razlika u odnosu snaga između Bajerna i Čelsija najbolje se videlo u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Posle 45 minuta kakvog-takvog odolevanja Plavci su pomodreli, u uvodnih 25 minuta drugog poluvremena primili tri gola i praktično ispali iz evro-elite. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Ako u nečemu možemo tražiti prednost Čelsija uoči minhenskog revanša onda je to činjenica da je Lampardova četa u punom takmičarskom ritmu, dok su Bavarci poodavno završili takmičenje u Bundesligi. Ali slaba je to vajda za Engleze. Nema sumnje da će Nemci maksimalno ozbiljno i spremno pristupiti utakmici, u skladu sa mentalitetom i fudbalskim DNK, te da će dovršiti posao kako se od njih i očekuje.

Čelsi jeste značajno podigao formu, zasluženo se plasirao u Ligu šampiona, međutim poraz u finalu FA kupa od Arsenala malo je pokvario atmosferu u ekipi. Šta će reći o Bajernovom nizu? Otkako je početkom februara odigrao 0:0 kod kuće sa Lajpcigom nanizao je 18 pobeda, uzeo duplu krunu i iz ozbiljno poljuljanog diva (u jednom trenutku bio sedmi na tabeli Bundeslige) transforsmisao se u jednog od najvećih favorita za evropsku krunu.

Prednost iz prvog meč čini se ne ostavlja ni promil nade za četu Frenka Lamparda. Menadžer Plavaca ima mnogo problema oko sastava za večerašnji meč (21.00) na Alijanc areni. U finalu FA kupa protiv Arsenala povredili su se Krisitijan Pulišić i Španci Sezar Aspilkueta i Pedro i oni neće moći da igraju u Minhenu u revanšu osmine finala. Zbog kartona neće igrati Markos Alonso i Žoržinjo. Bii Gilmor je povređen, dok je Ruben Loftus Čik rovit. Takođe, N’Golo Kante nije fizički spreman pošto je propustio drugi deo sezone u Premijer ligi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Videćemo da li će Lampard da ukaže šansu Vilijanu koji je dogovorio transfer u Arsenal. Njemu uskoro ističe ugovor, a ovo bi mogla da mu poslednji meč u dresu Čelsija. Imao je Brazilac i lakšu povredu zgloba. Među stative bi opet trebalo da bude argentinski veteran Vili Kabaljero koji je istisnuo iz startnih 11 Kepu Arizabalagu. I da Čelsi igra u najjačem sastavu teško bi mogao da nadoknadi prednost Bajerna, a ne ovako desetkovan povredama i suspenzijama.

Trener Bajerna Hansi Filk ne može da računa na povređenog Francuza Kingslija Komana. On se povredio na poslednjem treningu pred revanš osmine finala, pa će umesto njega u startnh 11 da se nađu ili Hrvat Ivan Perišić ili pomalo zaboravljeni Brazilac Filipe Kutinjo.

"Perišić je malo dinamičniji u napadu, ali je Kutinjo bolji na lopti i može da igra na više pozicija u timu. Nisam još odlučio”, rekao je Flik pred duel.

Osim Komana u timu Bajerna neće bit ni zemljaka Benžanina Pavara, pa će na bekovsku poziciju verovatno da ode Džošua Kimih.

Ove sezone u Ligi šampiona Bavarci gaze sve pred sobom. Dobili svih sedam utakmica i samo jednom postigli manje od tri pogotka. Otkako je Hansi Flik seo na klupu u Minhenu je živu glavu izvukao samo Lajpcig (0:0)...

Čelsi se vraća na Alijanc arenu gde je 2012. godine stigao do jedinog pehara u Ligi šampiona. Bajern je bio veliki favorit, vodio je, ali je u finišu Didije Drogba izjednačio, da bi posle penal ruleta "ušati pehar" otišao prvi put u vitrine na stadionu Stamford Bridž. Tada je jedan od perjanice Čelsija bio Lampard, sadašnju učitelj Plavaca.

Pobednik ovog dvomeča u četvrtfinalu sledeće nedelje u Lisabonu na stadionu Luž igraće protiv boljeg iz duela Barselone i Napolija. U prvom susretu u Napulju bilo je 1:1.

 BAJERN MINHEN – ČELSI (21.00)

MINHEN – Alijanc Arena

 Sudija: Ovidiju Hategan (Rumunija)

 BAJERN MINHEN: Nojer – Kimih, Boateng, Alaba, Dejvis – Gorecka, Tijago, Gnabri, Miler – Levandovski, Perišić.

 ČELSI: Kabaljero – Zuma, Kristensen, Ridiger, Džejms – Barkli, Kovačić, Emerson, Maunt – Žiri, Hadson Odoi.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA (REVANŠ UTAKMICE)

Petak

Mančester Siti - Real 2:1 (1:1) /prvi meč: 2:1/

/Sterling 9, Žezus 68 - Benzema 28/

Juventus - Lion 2:1 (1:1) /prvi meč: 0:1/

/Ronaldo 43 penal, 60 - Depaj 12 penal/

Subota

21.00 (1,60) Barselona (4,00) Napoli (5,70) /prvi meč: 1:1/

21.00 (1,45) Bajern (4,60) Čelsi (7,00) /prvi meč: 3:0/

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (LISABON)

Sreda

21.00 (3,25) Atalanta (3,45) PSŽ (2,20)

Četvrtak

21.00 (3,00) Lajpcig (3,10) Atletiko Madrid (2,50)

Subota (15. avgust)

21.00 (1,35) Mančester Siti (5,30) Lion (8,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.