Flikova revolucija u odbrani - Bekovi su štoperi, štoperi su bekovi, ko je sve na Bajernovom radaru?

Izvor: Sportske.net, 08.Apr.2020, 15:40

Flikova revolucija u odbrani - Bekovi su štoperi, štoperi su bekovi, ko je sve na Bajernovom radaru?

Bavarci naporno rade na sastavljanju tima za narednu sezonu.

Hansi Flik više nije vršilac dužnosti na "Alijanc areni", čovek koji je najpre bio pomoćnik Niku Kovaču sedeo je na klupi tima kao privremeno rešenje, nakon što je Hrvatu uručen otkaz, ali je ubrzo pokazao da zaslužuje veću šansu.

Bavarci su beležili odlične rezultate pod palicom svog bivšeg igrača, pa je Flik nedavno nagrađen ugovorom do leta 2023. godine.

Pisali smo da se planira >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << atraktivno pojačanje za napada, više OVDE.

Šuška se da su želje kluba i Timo Verner iz Lajpciga i Kai Haverc iz Leverkuzena, ali je realno da stigne samo jedan od pomenute dvojice.

Ipak, čini se da bi najveće promene mogla da pretrpi odbrana.

Od Reala pozajmljeni Alvaro Odriozola nije ubedio ljude u klubu da je dovoljno kvalitetno rešenje, dok će Jozua Kimih biti premešten u vezni red, što ostavlja jedino Pavara u konkurenciji za mesto uz desnu aut liniju.

Dakle, Bavarci će bez sumnje dovesti novog desnog beka, a nije tajna da je velika želja kluba Seržinjo Dest iz Ajaksa, dok se pričalo da su zainteresovani i za Ašrafa Hakimija, još jednog igrača Reala, koji je blistao u minule dve sezone na pozajmici u Borusiji Dortmund.

Foto:EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN - EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Nije to sve, mesto levog beka je takođe problematično, tu će prema pisanju "Bilda" prvi i jedini izbor biti superbrzi Kanađanin Alfonso Dejvis.

Zašto i jedino rešenje? Zato što Flik na Lukasa Ernandeza i Davida Alabu gleda kao štopere, dok bi Austrijanac mogao da dobije i prostora u veznom redu.

Još uvek nema informacija o tome ko bi mogao da bude angažovan kao konkurencija Dejvisu za mesto uz levu aut liniju u odbrani, ali se čini da bi Bavarcima mogli da budu interesantni i pristupačni igrači poput Halštenberga iz Lajpciga, Gosensa iz Atalante i Serhija Regiljona iz Real Madrida.

Foto: EPA-EFE/TONI ALBIR - SASCHA STEINBACH - UEFA/HO

Što se tiče štoperskih pozicija, Flik će dakle računati na Lukasa Ernandeza, Niklasa Zilea, Davida Alabu i Džeroma Boatenga, mada je njegova sudbina u klubu pod znakom pitanja.

Iskusni nemački reprezentativac bi mogao da napusti klub, to se praktično najavljuje već godinu dana, a poznato je i ko bi njega mogao da nasledi u zadnjoj liniji.

Flik traži jednog štopera koji šutira desnom nogom, pa se kao izbor nameće Dajo Upamekano iz Lajpciga, kojeg već neko vreme prate u Bavarskoj.

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.