Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2021, 00:22

Flamengo srušio šampiona Južne Amerike i uključio se u trku za krunu, Atletiko Mineiro na +7 (VIDEO)

U velikom derbiju Brazileira, tim iz Rija dobio Palmeiras sa 3:1. Lider slavio u Fortalezi i stvorio lepu prednost na polovini šampionata

Prošle sezone je Palmeiras osvojio tri trofeja (Kopa Libertadores, Kup Brazila i titulu u prvenstvu Paulista). Ove sezone je četa portugalskog stručnjaka Abela Fereire odlično krenula, ali je u krizi. Veliki zeleni iz Sao Paula gube priključak za liderom Atletiko Mineirom. U velikom derbiju Brazilira, Flamengo je u gostima slavio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 3:1 i uklljučio se u bitku za titulu.

Palmeirasu je ovo čak četvrti poraz u prethodnih pet kola i sada ima čak sedam bodova manje od ekipe iz Belo Orizontea. Dvostruki uzastoni šampion Brazila sada ima osam bodova manje od Atletika, ali i dve utakmice manje, pa se četa Renata Gauča Portalupija uključila u bitku za treću vezanu krunu.

Utotak, 01.00: (4,00) Sport Resife (3,15) Internasional (2,05)

Junak utakmice bio je napadač Mišel Rikad Degado de Oliveira. On je iskoristio odsustvo prvog strelca tima, Gabrijel Barsbose Gabigola i sa dva gola srušio šampina Južne Amerike. Početak nije nagoveštavao da će bodovi da odu u Rio de Žaneiro.

Domaćin je poveo lepim golom Veslija Ribeira Silve u 15. minutu. Sve je samo uradio, prevario čuvara i preciznim udarcem iskosa s leve strane, sa desetak metara, nagovestio izlazak iz krize Palmeirasa.

Međutim, već u sledećem napadu gosti iz Rija su izjednačili. Reprezentativac Brazila Everton Ribeiro je odlično skočio, a Mišel je glavom zatresao mrežu Vevertona, trećeg golmana Selesao.

U nastavku potpuna dominacija Flamenga. Pedro je u 57. minutu posle kornera najviše skočio i lepim udarcem glavom sa 12, 13 metara proekrenuo rezultat u Sao Paulu. Domaćin je krenuo na sve ili ništa, ali je devet mintua pre kraja posle kontre i solo prodora Mišel, drugom golom na meču, rešio pitanje pobednika.

U finišu nervi su popustili domaći fudbalerima, a posle VAR intervencije u poslednjim trenucma meča isključen je Ze Rafael.

Atletiko Mineiro se posle dva vezana remija vratio u pobednički ritam. Tri boda su osvojena u Fortalalezi – 2:0. Ovoga puta u prvom planu nije bio veteran Hulk nego Argetninac i i Paragvajac Federiko Matijas Zarače i Hunior Alonso, strlci golova na teškom gostovanju na stadionu Kastelao. U nastavku utakmcice igralo je i poslednje pojačanje lidera Serije A, Brazilac sa španskim paosošem Dijego Kosta, bivši napadač Atletiko Madrida i Čelsija.

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Subota

Amerika – Atletiko Paranense 2:0 (0:0)

/Azevedo 48, Lukas 70/

Žuventud – Kujaba 1:2 (0:1)

/Giljerme 55 – Kvintero 45+1ag, Ženison 67/

Bragantino - Šapekoense 1:2 (1:0)

/Artur 38 – Majk 79, Anselmo 90+5/

Nedelja

Santos - Baija 0:0

Gremio - Seara 2:0 (2:0)

/Souza 43, Fereira 45+1/

Fortaleza - Atlet:iko Mineiro 0:2 (0:0)

/Zaračo 49, Alonso 69/

Palmeiras - Flamengo 1:3 (1:1)

/Ribeiro Silva 13 - Mišel 17, Pedro 57, 81/

Atletiko GO - Korintijans u toku

Ponedeljak

01.30: (2,95) Fluminense (2,95) Sao Paulo (2,65)

Utorak

01.00: (4,00) Sport Resife (3,15) Internasional (2,05)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.