Finci strepe zbog Zvezde: Čuvajte se, dolaze strašni navijači iz Srbije

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finci strepe zbog Zvezde: Čuvajte se, dolaze strašni navijači iz Srbije

Iako se ne očekuje veliki broj navijača iz Srbije, policija u Helsinkiju je pozvala stanovnike tog grada na opreznost.

"Policija upozorava narod zbog zastoja u centru grada - stotine zastrašujućih fudbalskih navijača u sredu dolazi u Helsinki", naslov je na tamošnjim portalima.

Kako se navodi, policija iz Helsinkija očekuje oko 200 navijača iz Srbije koji će doći da podrže Crvenu zvezdu protiv šampiona Finske u sredu od 19 časova po srednjoevrpskom vremenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Crveno-beli će na 5G Telia Areni imati pomoć iz prvog meča, pošto su na "Marakani" slavili sa 2:0, ali i pridošlica iz Srbije i iz Evrope.

Iako Zvezda nije organizovano povela navijače u Helsinki, očekuje se dolazak "delija" u broju od nekoliko stotina, koji su uglavnom već došli, a tamošnja policija uveliko se sprema za doček.

Zvezdini navijači će imati oko 500 rezervrisanih mesta na stadionu koji prima oko 10.000 gledalaca (gosti smeštenu na severu, karta 15 evra).

Finski listovi podsećaju da su "delije" prošle jeseni dobile kaznu UEFA zabrane odlaska na gostovanja posle "kršenja pravila na utakmici sa Salcburgom".

Iz Helsinkija se navodi da je stadion rasprodat i da se očekuje velika posećenost, a policija urgira da navijači domaćeg kluba krenu na stadion na vreme kako bi izbegli gužve i zastoj.

"Događaju će prisustvovati veliki broj gledalaca. Policija se pripremila za zastoje i nelagodnosti. Zbog bezbednosnih mera može doći do zastoja u saobraćaju u blizini odigravanja meča i u centru", navodi se u saopštenju.

Što se tiče atmosfere u gradu - utakmica kao da se ne igra i kao da Helsinkiju san o Evropi ne zavisi od tog meča. Oko stadiona - ni u njegovoj blizini a kamoli nešto dalje - nisu istaknuti nikakvi plakati, nikakve najave...

Verovatno bi bilo drugačije da je hokej u pitanju, ali ipak jedno ostaje sigurno - iako mnogi ne mare za fudbalom, o navijačima iz Srbije će se uvek pričati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.