Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2020, 13:21

Finalni prasak: Gol-razlika kroji promociju, Rid i Klagenfurt deli samo pogodak

Vikinzi u prednosti, što znači da Ljubičasti moraju da pobede sa dva ili više razlike u odnosu na konkurenta

Veliko finale, dragoceni obračuni! Rid ili Austrija Klagenfurt? Na pitanje ko će biti promovisan u Bundesligu večeras sledi odgovor čim se završi poslednjih 90 minuta finalne runde austrijskog drugoligaškog karavana.

Početni položaj nije mogao da bude bliži i napetiji. Rid je izjednačen sa Klagenfurtom na vrhu tabele, ali je u prednosti zbog gol-razlike, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i to za jedan pogodak. Oba tima imaju domaće utakmice - Vikinzi dočekuju Floridsdorfer, a Ljubičastima na noge stiže Inzbruk (20.30).

Računica je, dakle, više nego jasna. Rid i Austrija juriće što ubedljvije pobede, jer timu iz Klagenfurta naruku ne ide ni činjenica da je manje puta tresao protivničke mreže, pa mu je neophodno da slavi nad Vakerom sa barem dva razlike, pod pretpostavkom da i Vikinzi trijumfuju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Rid je tako blizu promocije. Puleni trenera Geralda Baumgartnera imaju sve u svojim rukama.

"Uvek smo bili u prilici da osvojimo bodove pod pritiskom. Ako pretpostavimo da će Klagenfurt da pobedi, naš fokus protiv FAC-a mora da bude da zabeležimo ubedljuvu pobedu. Svaki pojedinac koji bude na terenu mora da izbaci sve iz sebe, samouvereno i punim gasom", istakao je Baumgartner.

Rid je ogromnih 29 bodova ispred Floridsdorfera, zbog čega je očigledno veliki favorit. Bilans poslednjeg sukoba potvrđuje tu situaciju, pošto je u novembru 2019. susret u Beču završen pobedom crno-zelenih 2:1.

Ne zna se kome jače bije srce poslednjeg dana šampionata, ali rekli bismo da je adutima Austrije iz Klagenfurta daleko teže. Ne može se reći da nemaju šta da izgube, jer su do prošle runde imali sve na svojoj strani. A, onda ih je poraz od bezbrižnog Amštetena izbacio iz koloseka sigurnosti. Svaki pogodak može da odluči ko će na kraju do dugo očekivanog puta do Bundeslige. Ljubičastima preostaje jedino da izvrše pritisak na Rid već od starta, mada Inzbruk nije baš rival na kojem se "bilduje" gol-količnik."Samo moramo da vidimo kako da pobedimo sa što više razlike, jer očekujemo pobedu Rida. U fudbalu je sve moguće, i sve može da se dogodi. Mnogo puta smo imali lošu sreću ove sezone, možda smo ovaj put zaslužili da nas pogleda. Ova sezona je bila toliko luda, da finalna runda vapi za pravim praskom", ocenio je šef struke Klagenfurta Robert Mišeu

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kratka rekapitulacija "ludila". Horn, Amšteten i Austrija Lustenau bili su tri različita lidera u prva tri kola. U četvrtom je Austrija iz Klagenfurta preuzela vođstvo u ligi, dok je Rid mogao prvi put da uživa u sunčanom mestu tek u 16. rundi. Ljubičasti su postepeno gubili korak u trenutku prekida šampionata zbog pandemije virusa korona imali su osam bodova manje od Vikinga. A, onda je usledila faza slabosti Rida i senzacionalna jurnjava Klagenfurta, koji se ponovo smejao sa čela posle 25 krugova. Posle 28. kola imao je tri boda prednosti, da bi u prethodnoj rundi izgubio tu prednost. I, zaista, logično je da se očekuje prasak.

Istovremeno, vodi se i borba za opstanak. Iz lige je već ispao Klagenfurt, dok bi preostala dva mesta da izbegnu GAK, Floridsdorfer, Horn, Dorbirn, Blau Vajc Linc, Juniors i Austrija Lustenau. Dakle, čak sedam ekipa je u mogućnosti da dobije kartu za niži rang, a među favoritima je FAC, koji ide na noge lideru Ridu.

AUSTRIJA 2 - 30. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

20.30: (1,35) Austrija Klagenfurt (4,80) Vaker Inzbruk (7,50)

20.30: (2,45) Austrija Lustenau (3,40) Amšteten (2,65)

20.30: (1,63) Blau Vajs Linc (3,90) Dornbirn (4,70)

20.30: (2,20) Juniors OO (3,50) Horn (2,95)

20.30: (4,40) Forverc Štajr (4,00) Lifering (1,65)

20.30: (2,30) GAK (3,45) Lafnic (2,80)

20.30: (6,00) Kapfenberg (4,70) Austrija Beč II (1,42)

20.30: (1,20) Rid (6,50) Floridsdorfer (10,5)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.