Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 22:15

Ferdinand: Ako ne pokaže boljitak, Kejn mora da izađe na poluvremenu protiv Češke

Prva zvezda Engleske bez udarca na gol posle prve dve utakmice na Euru

Malo je onih koji pre starta Evropskog prvenstva nisu doživljavali Harija Kejna kao prvu zvezdu Engleske. Međutim posle nešto manje od 180 minuta fudbala na Euru, najbolji strelac i asistent Premijer lige iz prošle sezone jedna je od najbleđih tačaka Gordog Albiona. Ne samo da se nije upisao u strelce protiv Hrvatske i Škotske (jedini gol delo je Rahima Sterlinga), već šesti strelac u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << državnog tima nije ni šutirao u okvir gola.

Englezi uoči poslednjeg, trećeg kola grupne faze još nisu zvanično obezbedili nokaut fazu, a Rio Ferdinand zna šta bi trebalo da uradi Geret Sautgejt ako mreže na poluvremenu protiv Škotske budu mirovale.

"Kejn i dalje treba da bude starter. Očekujem mnogo od njega. On je fudbaler top klase. Prošle sezone najbolji asistent, najbolji strelac Premijer lige. Ne postaje se loš fudbaler preko noći, ali želim da vidim Harija na nivou Premijjer lige i želim to da vidim na ovom Euru", komplimentima je otvorio priču nekadašnji štoper Mančester junajteda pre nego što je indirektno poslao poruku selektoru.

"Mislim da se radi na tome da se izvuče najbolje iz Kejna, ali ako ne bude proradio tokom prvih 45 minuta, (Sautgejt) trebalo bi da pošalje nekog drugog na teren. Nemoj čekati 13 minuta pre kraja utakmice. To nije dovoljno vremena za rezerviste da utiču na igru i rezultat."

Do sada je Kejn uputio samo tri udarca ka golu rivala - nikakav doprinos čoveka od kojeg se očekivalo da bude lider jednog od, bar na papiru, glavnih favorita za titulu šampiona Evrope. Čitava selekcija tri Lava je protiv Škotske samo jednom šutirala u okvir gola. U 74. minutu ga je zamenio Markus Rašford, ali je disciplinovana odbrana Škotske sačuvala mrežu u bici za Ostrvo.

Iako je okršaj Engleske i Hrvatske u prvom kolu okarakterisan kao derbi grupe, jasno je da ćemo imati još jedan u poslednjem kolu. Englezima jedno pobeda garantuje prvo mesto u grupi, ali to donosi i nezahvalno ukrštanje sa drugoplasiranim iz grupe smrti - a to mogu biti, Nemačka, Francuska ili Portugalija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.