Fenomen, nema veze sa Ronaldom, što lošije igraju, sve bogatiji! Najveći ugovor u istoriji fudbala!

Izvor: Sportske.net, 05.Nov.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenomen, nema veze sa Ronaldom, što lošije igraju, sve bogatiji! Najveći ugovor u istoriji fudbala!

Neke stvari nemaju cenu, tačnije ona je potukla sve rekorde, stali uz rame sa NBA timovima.

U moru loših vesti za Real, jedna je uvek dobra, oni su prava mašina za pravljenje para.

Popularnost "Los Blankosa" ne jenjava, uostalom kako drugačije objasniti činjenicu da će od "Adidasa" dobiti duplo više novca nego do sada.

Njihov stari saveznik, odnosno tehnički sponzor izdvajaće neverovatnih 110 miliona godišnje što je gotovo duplo više u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 52 koliko plaćaju sada.

I to nije sve, ugovor će biti na deset godina i počeće 2020.

Dosadašnji je bio na osam, vredeo je 42 plus 10 bonusa koji su ostvarivani trijumfima i fantastičnom prodajom brenda, pa je jasno da i pored svega, "marka" Real ne bledi.

Ovo je daleko najveća suma u istoriji fudbala i može jedino da se meri sa onim što zarađuje 20-tak NBA franšiza.

Poređenja radi, najveći rivali Reala na marketinškom planu zarađuju sada mnogo manje, ne samo od tehničkog sponzora već i reklame na dresu. Rakuten plaća Barsi 55 miliona, Ševrolet Junajtedu 62, dok "Flaj Emirejts" Realu isplaćuje 72 miliona evra godišnje za reklamu na dresu.

Šta je nateralo Adidas na ovaj potez.

Interesovanje "Najka" i "Ander Armura", kako u Realu kažu 13 titula prvaka Evrope imaju cenu i "Adidas je to bio spreman da plati".

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Što lošije igraju, sve bogatiji! Najveći ugovor u istoriji fudbala!

Izvor: OkRadio.rs, 05.Nov.2018

Neke stvari nemaju cenu, tačnije ona je potukla sve rekorde, stali uz rame sa NBA timovima. U moru loših vesti za Real, jedna je uvek dobra, oni su prava mašina za pravljenje para.   Popularnost "Los Blankosa" ne jenjava, uostalom kako drugačije objasniti činjenicu da će od "Adidasa" dobiti...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.