Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 14:17

Favra od klupe Orlova deli samo radna dozvola

Potraga Kristal Palasa za novim trenerom će uskoro biti okončana

Ostavio je Roj Hodžson još jednom Kristal Palas u Premijer ligi, pa je odlučio da se penzioniše. Tako se uprava kluba sa Selhrsta dala u potragu za novim šefom struke, pregovarala je mesecima sa brojnim stručnjacima i na kraju se odlučila za iskusnog Švajcarca - Lusijana Favra.

Kako prenose engleski mediji, među njima i pouzdani Atletik i Skaj Sports, bivši trener >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nice i Borusije Dortmund je postigao dogovor sa londonskim timom, te će u narednim danima potpisati trogodišnju saradnju. Da je odluka pala, govori i podatak da je engleski klub pokrenuo proces za obezbeđivanje radne dozvole novom treneru.

Ovaj 63-godišnji stručnjak je pre sedam meseci napustio Borusiju Dortmund, a nedavno je obavio razgovore i sa Fenerbahčeom i Lilom. Ipak, u pregovorima sa Palasom se potrudio da upravi kluba iz Londona stavi do znanja da je zagrejan za rad u Premijer ligi.

Dolaskom Favra će izvesno doći i do velike promene u filozofiji igre Orlova. Ekipa koju kao kapiten na terenu predvodi Luka Milivojević je minulih godina pod Hodžsonom igrala defanzivan fudbal, dok je u napadu sve karte polagala na Vilfrida Zahu. To je davalo rezultate, dobijao se dovoljan broj utakmica da se bez većih problema opstane u najvišem rangu i uprava je bila zadovoljna.

Ipak, doneta je odluka da se okrene novi list, kako je Favr poznat kao trener koji gaji napadački stil fudbala. Pritom je u svim klubovima u kojima je radio davao priliku mladim igračima, što je posebno bitno bilo upravi Kristal Palasa, koja mora da obavi smenu generacija u igračkom kadru.

Palas je pre švajcarskog trenera pregovarao sa plejadom stručnjaka. Među kandidatima su bili Šon Dajš, Frenk Lampard, Patrik Vijera, Stiv Kuper, Paulo Fonseka, Valerijen Ismael, Kris Vajlder i Edi Hau. Delovalo je da će Nuno Espirito Santo preuzeti Orlove, klub iz Londona je bio voljan da ga zaposli kada je postalo jasno da napušta Vulverhempton, ali dve strane na kraju nisu pronašle zajednički jezik.

Posle četiri sezone pod Hodžsonom Kristal Palasu sledi generalka. Krajem meseca čak 11 igrača ostaje bez ugovora, nove saradnje bi mogli da dobiju Andros Taunsend, Geri Kejhil i Džoel Vord, dok je Kristijan Benteke već produžio vernost klubu. Biće potrebno i dovesti igrače po Favrovom ukusu, a dolazak dokazanog trenera bi mogao da ubedi i Zahu da ne menja sredinu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.