Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2020, 09:42

Favr ostaje trener Dortmunda, brojke su na njegovoj strani

Naredne sezone novi napad na titulu...

Otkako je Borusija iz Dortmunda ispala iz trke za titulu, pa i još ranije, priča se o mogućnosti da Lusijan Favr ne dovrši svoj svoj ugovor na Vestfalenu (Ističe 2021). Govorilo se o mogućnosti da na vruću klupu od naredne sezone sedne Amerikanac Džesi Marš iz Salcburga, zatim su u kombinaciji bili Erik ten Hag, Niko Kovač, čak i Danijel Farke iz Noriča... Ali izgleda da od toga neće biti ništa jer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su, prema uvek pouzdanim informacijama Bilda, čelnici Dortmunda okrenuli ćurak i žele da Švajcarcu daju još jednu šansu.

"Šanse da Favre napadne titulu i sledeće godine svakim danom sve su veće. Hans Joakim Vacke, Mihael Cork i Sebastijan Kel usaglasili su se da ne bi trebalo menjati trenera za narednu sezonu", stoji u tekstu najčitanijeg tabloida u Evropi.

Šta se u međuvremenu promenilo - osim što je kasni gol Erlinga Halanda u Dizeldorfu osigurao Ligu šampiona i naredne sezone - nije poznato. Jer ciljevi su za ovu sezonu bili mnogo veći od plasmana u LŠ. Bild navodi da će Favrov rad biti analiziran tek na kraju sezone, nakon tri preostale utakmice koji i nije neki naroči značaj, međutim valjalo bi zadržati drugu poziciju.

Kao glavni adut iskusnog stručnjaka ističe se njegov prosečan broj osvojenih bodova otkako je seo na klupu Dortmunda. Sa 2,18 on je najbolji trener u istoriji kluba. Primera radi, Jirgen Klop je osvajao samo 1,90, a Tomas Tuhel 2,10. Takođe, ovosezonska ekipa već je izjednačila rekord po broju postignutih golova (82) iz sezone 2015/16, a izvesno je i da će postaviti novi, pošto ima još tri utakmice pred sobom.

Navodno, na Favru je samo da odbrani trenutnu poziciju (četiri boda više od RB Lajpciga) i odluka da ostaje trebalo bi da bude jednoglasna.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.