Fantastičnom vožnjom Borković osvojio 21 bod na prvoj trci u Austriji

Izvor: RTS, 13.Jul.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastičnom vožnjom Borković osvojio 21 bod na prvoj trci u Austriji

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je šestu poziciju i osvojio 21 bod u fantastičnoj prvoj trci četvrtog trkačkog vikenda TCR šampionata koji se vozi na stazi Red Bul Ring u Austriji.
Nakon odličnog starta, na kojem je bilo čak 29 automobila, vozač NIS Petrol rejsing tima je već u prvim minutima trke, sa 13. pozicije došao do osme, ostavivši iza sebe Koronela, Homolu, Morbidelija...
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Nakon samo šest minuta trke u udesu u kojem su učestvovala čak tri automobila, trka je prekinuta na punih deset minuta koliko se sigurnosni automobil nalazio na stazi. U nastavku trke Borković je krenuo silovito, pretekao Potija, a u poslednjim sekundama, spektakularnom vožnjom, pretekao je i Davida Kadžaju i trku završio na šestoj poziciji.
„Bila je ovo najuzbudljivija trka ovog šampionata, a mogu reći i jedna od boljih u mojoj karijeri. Vozio sam na vrhuncu svojih mogućnosti i automobila i bolje od ovog nije bilo moguće. Koliko sam bio dobar na trci, toliko sam imao loš tajming na kvalifikacijama, ali dobro... Najvažnije je da sam odvozao vrhunsku trku u fenomenalnoj borbi sa Koronelom, Morbidelijem, Kadžajom... Imao sam drugo najbolje vreme na stazi i siguran sam da ću i sutra dati sve od sebe", rekao je Borković nakon trke i kao i uvek zahvalio vernim fanovima i sponzorima.
Ranije u toku dana Borković je u kvalifikacijama zauzeo 14. poziciju posle žute zastave, izletanja sa staze na šljunak, a crvena zastava, nakon menjanja guma, ostavila ga je i definitivno bez mogućnosti da ostvari bolji plasman u kvalifikacijama.
Osma trka TCR šampionata na stazi Red Bul Ring održaće se u nedelju u 11.30 časova u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.