Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 16:15

Falkovih prvih 90 minuta od dolaska u Zvezdu nagoveštaj važne uloge u Razgradu

Očekuje se da Italijan bude u startnoj postavi protiv Ludogoreca

Rutinski, za manje od pola sata, Crvena zvezda je došla do pobede u Novom Pazaru i željene uvertire za put u Bugarsku na megdan Ludogorecu u drugom kolu Lige Evrope.

Nisu se crveno-beli mnogo umorili, bili su efikasni u napadu i sigurni u odbrani, što jača samopouzdanje timu uoči važnog gostovanja.

Iako ima kadrovskih problema zbog nedavnih povreda prvog špica Milana Pavkova i desnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << krila El Fardua Bena, potom i nekoliko bolesnih prvotimaca među kojima su najznačajniji Aleksandar Katai i kapiten Milan Boran, Dejan Stanković ima razlog i za optimizam posle odlične partije svog tima.

Komandant odbrane Aleksandar Dragović upisao je svoj prvenac u Zvezdinom dresu, Lois Dioni je bio konkretniji nego inače (gol, asistencija, iznuđen penal, iznuđen faul pred gol Kataija...), a Filipo Falko prvi put od dolaska u Crvenu zvezdu prošle zime odigrao ceo meč. Gledajući dalje unazad, prvi put je proveo svih 90 i kusur minuta na terenu još od 19. decembra 2020, kada je sa Lečeom poražen od Pize u Seriji B 0:3. Samo dvaput je prošle sezone igrao od početka do kraja.

Dobio je italijanski vezista "grejs period" po dolasku u Beograd kako bi se privikao na novu sredinu, saigrače, trenera i na leto poveo ekipu u kvalifikacije za Ligu šampiona. Nije Dejan Stanković žurio i forsirao Falka, bez obzira što se u Srbiji od igrača koji je stigao u milionskom transferu očekuje da od prvog minuta pravi razliku na terenu. Adaptaciju momku sa juga Italije olakašali su Azuri u Zvezdinom stručnom štabu.

Očekivalo se da na startu ove sezone bude na nivou zbog kog su ga italijanski novinari svojevremeno proglasili za Mesija iz Salerna, ali i pored toga što je na momente pokazivao da ima potreban kvalitet za mesto u Zvezdinom timu, Falko nije imao bitnu ulogu u letošnjim kvalifikacijama prvo za Ligu šampiona, a onda i Ligu Evrope. Iako je na početku imao prednost u odnosu na Bena, reprezentativac Komora istisnuo ga je iz startne postave.

Dobio je omaleni ofanzivni vezista dodatno vreme da uhvati ritam, a po viđenom u Novom Pazaru, čini se da je spreman za novu šansu u Evropi.

Upisao je asistenciju kod gola Sanoga i odlično proigrao Dionija kada ga je golman oborio za penal, uputio je dva šuta, oba u okvir, stvorio dve šanse saigračima, sedam puta naterao protivničke igrače da ga fauliraju, dobio je devet od 14 duela, izveo šest uspešnih driblinga, imao 38 preciznih dodavanja od ukupno 44...

S obzirom na to da je Ben propustio poslednja dva meča i tek nedavno se vratio treninzima zbog povrede iz duela sa Bragom, može se očekivati da Filipo Falko u četvrtak zaigra od prvog minuta na poziciji desnog krila. Tokom drugog poluvremena na Gradskom stadionu kraj Jošanice pokazao je da mu možda i više prija igra u sredini, iza špica, ali to mesto je trenutno rezervisano za Mirka Ivanića. Mada, zbog iznenadnog ispadanja Aleksandra Kataija iz konkurencije moraće da dođe do određenih pomeranja, pa neće biti iznenađenje ukoliko baš Falko zaigra iza Dionija, koji se očekuje u startnoj postavi pre rovitog Pavkova.

Moraće, svakako, Italijan što pre da potvrdi kvalitet i nametne se Stankoviću jer je u finišu prelaznog roka stigao i Rišairo Živković, kog smo gledali i kao špica i kao desno krilo. Gužva je trenutno na tim pozicijama i zato je za igrače jako važno da što bolje iskoriste svaki minut u igri.

Falko je na potezu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.