FURIJA NE SME DA SE PONOVI: Đorđević OTKRIO šta mora da se promeni u meču sa Argentinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2019, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FURIJA NE SME DA SE PONOVI: Đorđević OTKRIO šta mora da se promeni u meču sa Argentinom

Selektor otvoreno o svemu.

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, najavio je meč sa Argentinom kao najvažniji u dosadašnjem toku šampionata. On se još jednom osvrnuo na poraz od Španije, gde je bio posebno nezadovoljan suđenjem na tom susretu i tretmanom koji je imao najbolji centar na svetu, Nikola Jokić.

Umor je nešto što se može okarakterisati kao jedan od najvećih rivala svih ekipa posle seljakanja iz grada u grad...

- Stigli smo oko dva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ustali u 6.15. Nije lako. Komentarišemo sa svima. Čudno za jedno ovako veliko takmičenje, ali to je što je. Odradili smo dobar trening koji nam je bio potreban. Uradili smo i video nalizu, teretanu, oporavak - rekao je Đorđević.

Na redu je Argentina, ozbiljan rival, baš po meri za četvrtfinale...

- Reprezentacija koja je pobedila sve, igraju lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije - Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima. Vildosa unosi ekstra energiju, odličan je u tranziciji. Slična utakmica nas čeka kao što je bila ona protiv Španije.

Furija je arhivirana, ali imao je Sale još nešto da doda:

- Posle pregleda utakmice pojavile su se razne stvari, neke situacije koje smo videli, sudijske odluke... Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću, videlo se i na terenu. Nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno im je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu.

Đorđević je kratko odgovorio i na Skariolove lepe reči, pohvale:

- Hvala mu. Ali mi smo ti koji treba da pružimo ruku i kažemo „bravo“. Oni znaju kako se igraju utakmice za medalju. On je trener sa mnogo iskustva.

Đorđević je pričao o psihološkom uticaju koji je na ekipu ostavio poraz od "Furije".

- Ekipa smo koja zna šta treba raditi u ovakvim situacijama. Moramo potpuno mirno da uđemo u sledeću utakmicu. Na meni je da ohrabrim, da iz pozitive ponovo tažimo snagu. Naravno, svima je teško pao poraz. Igrači su veliki takmičari. Sve ovo što se do sada dešavalo nije lako izdržati i nositi. Ne mislim samo na štampu u Srbiji... Svako to nosi na svoj način.

Selektor je imao komentar i o Nikoli Jokiću.

- Ponekad se dešava da igrači planu. To sve može da se shvati. Nama je potreban Jokić na terenu, posebno u važnijim utakmicama. Mislim da je i on toga svestan. Ne treba puno pridavati važnosti ono što se dogodilo, to je iza nas.

Đorđević je na kraju prokomentarisao kakav je zdravstveni bilten pred Argentince:

- Dobro je. Svi su odradili ono što je trebalo.

Podsetimo, Srbija i Argentina igraju u utorak od 13 časova, a pobednik će se za finale boriti sa boljim iz meča SAD - Francuska.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Mina Milutinović, devojka košarkaša Nemanje Nedovića

Објава коју дели Mina Milutinovic (@minamilutinovic) дана 9. Апр 2019. у 5:54 PDT

🥐 thinking about croissants in my new @yamamayofficial lingerie set💕

@ minamilutinovic је поделио/ла објаву дана 14. Феб 2019. у 2:23 PST

I’ve got my eyes on you🌙

@ minamilutinovic је поделио/ла објаву дана 14. Јан 2019. у 7:35 PST

A woman can do anything she wants

@ minamilutinovic је поделио/ла објаву дана 15. Нов 2018. у 12:13 PST

living a bikini life🍦

Објава коју дели Mina Milutinovic (@minamilutinovic) дана 7. Авг 2019. у 4:06 PDT

proud of my latest work @intimissimiofficial #simplicity

Објава коју дели Mina Milutinovic (@minamilutinovic) дана 23. Авг 2019. у 10:56 PDT

let go, enjoy the here and now🐚

@ minamilutinovic је поделио/ла објаву дана 9. Авг 2018. у 8:50 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.