FRKA NA  VRHU: Đoković izgubio 500 bodova, evo šta mora da uradi da bi ostao prvi na svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021, 10:19

FRKA NA VRHU: Đoković izgubio 500 bodova, evo šta mora da uradi da bi ostao prvi na svetu

Čeka nas zanimljiv masters u Rimu.

Novak Đoković je započeo 320. nedelju na prvom mestu ATP liste, ali je izgubio 500 bodova i trenutno je na vrhu sa 11.463 poena.

Najbolji teniser sveta je pre dve godine osvojio masters u Madridu na kojem sada nije učestvovao, pa je izgubio polovinu od 1.000 osvojenih bodova pre 24 meseca.

Iza Đokovića je Rus Danil Medvedev sa 9.780 poena, treći je Rafael Nadal sa 9.630, a u prvih 10 su i Dominik Tim, Stefanos Cicipas, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Rodžer Federer, Mateo Beretini i Dijego Švarcman.

Ove sedmice biće vrlo zanimljivo na mastersu u Rimu, pošto će Đoković izgubiti 500 poena osvojenih pre dve godine kao šampion. U slučaju lošeg rezultata Srbina u prestonici Italije, a dobrog rezultata Danila Medvedeva, prednost prvog tenisera sveta bi mogla da bude značajno smanjena.

Jedno je sigurno, Đoković mora da se vrati na pobednički kolosek ukoliko želi da se zadrži na čelnoj poziciji ATP liste. Uskoro slede Rolan Garos gde je Novak prošle godine igrao u finale i Vimbldon, gde je Srbin 2019. godine osvojio trofej i braniće čak 1.000 poena.

Što se tiče ostalih tenisera iz Srbije Dušan Lajović je 37, Filip Krajinović je pao za tri mesta i sada je 39, Miomir Kecmanović je 46, dok je Laslo Đere ispao iz Top 50 i sada je 52. teniser sveta.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Tejlor Vord, devojka Rijada Mareza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.