Radanov i Pecarski vodili FMP do prve pobede u ABA ligi

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radanov i Pecarski vodili FMP do prve pobede u ABA ligi

Košarkaši FMP savladali su na gostovanju slovenačku Krku sa 75:65, u poslednjem meču prvog kola ABA lige.

Izabranici Vladimira Jovanovića su odličnom prvom četvrtinom stekli nedostižnu dvocifrenu prednost, koju su sačuvali do samog kraja.

Najefikasniji bio je povratnik Aleksa Radanov sa 21 poenom, pet asistencija i četiri skoka, uz indeks korisnosti +23.

Dvocifreni u pobedničkoj ekipi bili su još Marko Pecarski sa 12 poena, Marko Tejić sa 11, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Aleksa Uskoković ubacio 10 poena.

U ekipi iz Novog Mesta najbolji je bio Glen Kouzi sa 17 poena, a pratili su ga Đani Laval sa 13 i Marko Jošilo sa 12 poena.

Nakon ove utakmice mlada ekipa FMP je pokazala je da se na nju može ozbiljno računati i u narednom kolu protiv Mege Bemaks tražiće novi trijumf.

Sa druge strane, Krka je odigrala veoma skroman meč, koji će pokušati da zaboravi do narednog gostovanja Zadru za sedam dana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zenit prvi put u istoriji pobedio CSKA u Moskvi

Izvor: B92, 07.Okt.2019

Košarkaši Zenita savladali su na gostovanju CSKA sa 82:79, u meču trećeg kola VTB lige...Ovo je prvi trijumf ekipe iz Sankt Peterburga u Moskvi u istoriji, nakon 19 poraza zaredom...Zenit, koji je osnovan 2003. godine, pobeđivao je "armejce" do sada, ali samo na svom terenu i to u tri navrata...Do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.