Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 16:31

FK Austrija Beč bez licence za Bundesligu

Jedan od najtrofejnijih austrijskih prvoligaša, FK Austrija Beč, nije dobio licencu za takmičenje u Bundesligi u idućoj sezoni. Zbog infrastrukturnih i finansijskih razloga licenca je odbijena i klubovima SC Austrija Lustenau i FAC Beč.
Senat 5 Bundeslige, koji se bavi odobrenjem licence za takmičenje, odlučio je u prvoj instanci da licencu ne da FK Austrija.

Bečlije sada imaju mogućnost da u narednih osam dana ulože žalbu Žalbenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veću Bundeslige.
Ukoliko se licenca ni u drugoj instanci ne bude odobrila, FK Austrija preostaje jedino podnošenje žalbe Stalnom neutralnom Arbitražnom sudu.
Stalni neutralni Arbitražni sud nije telo Bundeslige i donosi konačnu odluku umesto suda.
"Važno je da, i pored pandemije da postupak licenciranja obavljamo u duhu bezbednosti takmičenja. Zbog toga smo trenutno pred izazovom da nemamo još uvek 28 ekipa za narednu sezonu. Klubovi mogu u drugoj instanci da podnesu potrebne dokaze", istakao je predsednik Bundeslige Kristijan Ebenbauer.
Proces odobrenje licence za takmičenje u Bundesligi (1.i 2. Liga) se završava do 31. maja.
Ukoliko FK Austrija ne bude dobila licencu morala bi da se takmiči u Bečkoj ligi, to jest trećoj austrijskoj ligi.
Inače FK Austrija je 24 puta bio prvak Austrije i 27 puta pobednik Kupa.
Za sada su dozvolu za takmičenje u idućoj sezoni dobili FK Red Bul Salcburg, SK Rapid Beč, RZ VAC, LASK, TSV Hartberg, SK Šturm Grac, SCR Altah, SKN Sankt Pelten, FK Admira, VSG Svarovski Tirol, SV Rid.
Odbijeni su zbog finansijskih razloga FK Austrija Beč, zbog infrastrukturnih i finansijskih razloga SC Austrija Lustenau i FAC Beč.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Austrija Beč bez licence za Bundesligu

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Jedan od najtrofejnijih austrijskih prvoligaša, FK Austrija Beč, nije dobio licencu za takmičenje u Bundesligi u idućoj sezoni...Senat 5 Bundeslige, koji se bavi odobrenjem licence za takmičenje, odlučio je u prvoj instanci da licencu ne da FK Austria...Bečlije sada imaju mogućnost da u narednih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.