Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2020, 20:47

FIFA žestoko kaznila Aris, može li Zvezda da se aktivira i dovede Rouza?

Novonastala situacija bi mogla da utiče na to da uprava Arisa značajno omekša kada je u pitanju obeštećenje za iskusnog Francuza

FIFA je žestoko kaznila solunski Aris zbog dugovanja prema bivšim igračima u iznosu od oko 1.000.000, pa grčki klub u naredna dva prelazna roka neće moći da dovodi igrače, niti će mu biti dozvoljeno da produžuje ugovore, što je znatno veći problem.

Ostaje da se vidi da li bi u ovoj situaciji mogla da profitira Crvena zvezda, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja je zvanično odustala od dovođenja iskusnog francuskog štopera Lindzija Rouza, ali se nezvanično moglo saznatiu da otvoreno interesovanje ipak još postoji. Pre svega od strane šefa struke Dejana Stankovića, kojem je Rouz prilično interesantan igrač.

Kazna FIFA ozbiljno bi mogla da uzdrma Aris i oslabi mu tržišni potencijal u predstojećem perodu. Grci su prvobitno tražili 1.000.000 evra za igrača, kojeg su prošlog leta platili Lorijanu 170.000 evra, dok Crvena zvezda nije bila spremna da ponudi više od 600.000 evra za 28-godišnjeg defanzivca. Novonastala situacija bi mogla da utiče na to da uprava Arisa značajno omekša kada je u pitanju obeštećenje.

Rouz sa Arisom ima ugovor do leta 2022. godine, ali je više nego jasno da bi on u ovom trenutku mogao da bude taj čijom bi prodajom mogla da se obezbedi neophodna suma novca.

Kako smo saznali iz grčkih medija, Aris je do milionske cifre stigao na osnovu dugovanja prema trojici igrača i jednom menadžeru. Kada su u pitanju igrači, to su Kristijan Portiljo, Dijogo Siston i Havijer Umbrides, kao i Umbridesov menadžer. Ovi dugovi su ostali iz prošlosti i nasledila ih je nova klupska uprava, koja je očekivala ovakvu presudu. Aris je pored zabrane kažnjen i sa 500.000 evra.

"Na žalost za Aris, ali i za mene lično, greške iz prošlosti predstavljaju ogromne prepreke. Čini se da se nije lako osloboditi tereta iz "grešnih godina", ali siguran sam da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti. Ovako ili onako", rekao je predsednik Arisa Teodoros Karipidis.

Aris se odmah žalio Vrhovnom arbitražnom sudu, kako bi pokušao da pronađe pravdu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.