FIFA sazvala sastanak o promeni formata SP

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 14:15

FIFA sazvala sastanak o promeni formata SP

Međunarodna fudbalska federacija pozvala je vodeće saveze i organizacije na sastanak 30. septembra.

Tom prilikom će se razgovarati o međunarodnom kalendaru takmičenja, uključujući i predlog da se Svetsko prvenstvo održava na svake dve godine.

Kako prenosi AP, poziv za onlajn sastanak krajem septembra dobili su fudbalski savezi, predstavnici sindikata, klubova, liga, konfederacija, UEFA, a glavna tema će biti predlog FIFA da se SP održavaju svake dve godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umesto na četiri kao do sada.

"Postoji širok konsenzus u fudbaslskom svetu da se međunarodni kalendar takmičenja reformiše i poboljša. Ovo je jedna od nekoliko mogućnosti da se uspostavi konstruktivna i otvorena rasprava na svetskom i regionalnom nivou", navodi se u saopštenju FIFA objavljenom na sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.