FIFA kaznila Atletiko sa 52.500 franaka zbog menadžera

Izvor: B92, 17.Avg.2018, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA kaznila Atletiko sa 52.500 franaka zbog "menadžera"

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Atletiko Madrid sa 52.500 švajcarskih franaka zbog uticaja treće strane u transferu jednog igrača.

FIFA je saopštila da je transfer neimenovanog igrača uključio ugovor koji je omogućio "trećoj strani da utiče na nezavisnost kluba u pitanjima vezanim za transfer".

FIFA je 2015. godine ukinula vlasništvo treće strane nad igračem. Sve do tada investitori su u nekim zemljama mogli da kupuju udeo u transferima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača, što je dovodilo do sukoba interesa.

Ovo nije prvi put da FIFA kažnjava Atletiko vezano za transfere igrača.

Svetska kuća fudbala je 2016. godine zabranila Atletiku transfere u dva prelazna roka, zbog spora oko dovođenja igrača mlađih od 18 godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.