FIFA The Best - Evo kako su glasali Mesi i Ronaldo, a kako Bane Ivanović i Muslin!

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2017, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA "The Best" - Evo kako su glasali Mesi i Ronaldo, a kako Bane Ivanović i Muslin!

Večeras su dodeljene nagrade za najbolje na svetu u 2017. godini u izboru FIFA, a evo kome su svoje glasove dali najbolji fudbaleri sveta, kao i kapiten i selektor reprezentacije Srbije.

Preneli smo ranije, nagradu za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA dobio je Kristijano Ronaldo.

On je dobio najviše glasova od kapitena i selektora svih svetskih fudbalskih selekcija, kao i predstavnika medija, a ponovo je ovu nagradu dobio ispred fudbalera Barselone Lea Mesija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Objavljeno je i ko je kako glasao, a nama je najinteresantnije bilo kome su glasove dali upravo Kristijano Ronaldo i Leo Mesi, kao i predstavnici Srbije, kapiten našeg nacionalnog tima Branislav Ivanović i selektor "Orlova" Slavoljub Muslin.

Glasovi su davani tako da su igračima i trenerima dodeljivani poeni, kapiteni i selektori širom planete između tri igrača podelili su pet, tri i jedan bod.

Kristijano Ronaldo je kao kapiten portugalske reprezentacije dao svoje glasove, a u konkurenciji igrača počastio je svoje saigrače iz madridskog Reala.

Po njegovom izboru najbolji igrač sveta trebalo je da bude Luka Modrić, kome je dodelio pet bodova, tri boda otišla su kapitenu Reala Serhiju Ramosu, dok je bod dobio Brazilac Marselo.

U izboru trenera, očekivano je maksimalan broj bodova dao Zidanu, tri boda je dobio Žoze Murinjo, dok je bod dobio njegov sunarodnik Leonardo Žardim.

Mesi je maksimalan broj bodova u izboru igrača dodelio saigraču iz Barse Luisu Suarezu, tri boda dobio je Inijesta, a bod Nejmar, koji je bio u najužem izboru po broju glasova, a podsetimo i da je ovog leta napustio Mesija i drugove, kako se pridružio Pari sen Žermenu.

Što se tiče njegovih glasova za trenere, strateg Barse iz minule sezone Luis Enrike dobio je pet bodova, tri je dobio Pep Gvardiola, dok je bod dodelio treneru madridskog Atletika Dijegu Simeoneu.

Kad su u pitanju srpski predstavnici, Bane Ivanović je u izboru za najboljeg igrača sa pet bodova počastio Kristijana Ronalda, tri je dodalio Leu Mesiju, a bod je dobio Nejmar.

Kada su treneri u pitanju, Zidan je dobio pet bodova, tri je Ivanović dodelio Murinju, bod selektoru Nemačke Joakimu Levu.

Prema Slavoljubu Muslinu, najbolji igrač sveta za 2017. godinu je Kristijano Ronaldo, tri boda je Muslin dodelio Luki Modriću, a bod N'Golou Kanteu.

U konkurenciji svojih kolega, maksimalan broj bodova dao je Zinedinu Zidanu, tri boda je dobio Joakim Lev, dok je bod zaradio trener Monaka Leonardo Žardim.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je Mesi reagovao na Ronaldov izbor? (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2017

Mnogi su posebnu pažnju obratili na njegov izraz lica kada je pročitano Ronaldovo ime....Kao i obično u ovakvim situacijama, kada se dodeljuju individualne nagrade, ''oko kamere'' traži nekakav trag ljutnje ili ljubomore kod onoga ko je ostao uskraćen za vredno priznanje...Večeras u Londonu, u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.