F4 BEOGRAD: Fener prvi finalista, Srbi na korak od odbrane trona (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F4 BEOGRAD: Fener prvi finalista, Srbi na korak od odbrane trona (FOTO+VIDEO)

Izabranici Željka Obradovića savladali Žalgiris.

Košarkaši Fenerbahčea su u prvom polufinalu Fajnal-fora Evrolige u Beogradu, savladali litvanskog predstavnika Žalgiris sa 76:67 ( 30:19, 20:20, 15:17, 22:17 ) i tako se plasirali u finale završnog turnira gde ih očekuje pobednik drugog polufinala u kome se sastaju Real Madrid i CSKA iz Moskve.

ZAGREVANJE PRED OBRAČUN U ARENI: Turci o ćevapima i Željku, Litvanci Vasu kuju u ZVEZDE (FOTO

SREĆNA >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << PORODICA NA OKUPU: Obradović ima DODATNI pritisak, a nije vezan za trofej Evrolige (FOTO)

Meč je krenuo kako se i očekivalo veoma tvrdo, a košarkaši iz Litvanije su za prvih šest minuta postigli samo jedan poen iz igre. Obradović je odlučio da u prvih pet na parketu uvrsti oba naša reprezentativca, Marka Gudurića i Nikolu Kalinića, koji su imali određene defanzivne zadatke u postavci taktici našeg stručnjaka. U samom finišu prve četvrtine Žalgiris je došao do daha, pre svega ulaskom Vase Micića, koji je uspeo da spoji unutrašnju i spoljnu liniju litvanske ekipe, pa se na kratak odmor otišlo vođstvom Fenera sa 19:13.

Things got pretty intense before the match!#F4GLORY pic.twitter.com/3zS7xOzMpv

— EuroLeague (@EuroLeague) 18. мај 2018.

Na početku drugog perioda, ekipa iz Istanbula nastavila je da diktira visoku agresivnost u odbrani, u kome se četa Šarunasa Jasikevičijusa nije dobro snašla i nekim ishitrenim šutevima kao i velikim brojem netačnih pasova dozvolila Feneru da zakucavanjem Jana Veselog ostvari prvu dvocifrenu prednost na meču 32:20. Na poluvreme se otišlo sa prednošću Fenerbahčea 39:33, uz 12 poena Luiđi Datomea.

AND AGAIN! 😱@JanVesely24 with the monster poster slam!#7DAYSMagicMoment #F4GLORY pic.twitter.com/S1CVwzIz53

— EuroLeague (@EuroLeague) 18. мај 2018.

U trećoj deonici Žalgiris je izašao daleko odlučnije i  uspeo da se prilagodi čvrstoj odbrani Fenerbahčea. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je trojkom Pengosa u osmom minutu trećeg perioda prišla na samo minus dva, serijom od 11:0. Tako da se u poslednju i odlučujuću četvrtinu ušlo sa rezultatom 54:50.

Ali Muhammed going OFF 🔥 pic.twitter.com/2wfqB2dAtt

— EuroLeague (@EuroLeague) 18. мај 2018.

Na samom poečtku poslednjeg perioda, Žalgiris je imao otvoreni šut za tri poena i vođstvo na utakmici, ali je Dejvis promašio. Bobi Dikson je trojkom ponovo vratio prednost od sedam poena ekipi Fenera, da bi Kalinić u narednom napadu blokadom obezbedio novi napad turskoj ekipi. Fantastični Dikson je novim pogođenim šutem za tri poena razgalio navijače iz turske i odveo svoj tim ponovo na plus 10. Prošlogodišnji šampion priveo je na miru kraj meča i tako se plasirao u finale.

Uskoro opširnije..

FENERBAHČE - ŽALGIRIS : ( 30:19, 20:20, 15:17, 22:17   )

DVORANA: Štark Arena

GLEDALACA: 18.000

SUDIJE: Daniel Hierezuelo, Sreten Radović, Oleg Latiševs

FENERBAHČE: Tomson, Meli, Mahmutoglu, Vonamejker, Slukas, Naneli, Gudurić, Veseli, Kalinić, Diskon, Duverioglu, Datome.

ŽALGIRIS: Dejvis, Pangos, Tupan, Udrih, Jankunas, Sajus, Milaknis, Micić, Vajt, Kavaluskas, Valinskas, Ulanovas

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.