Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2021, 12:49

Evropski kraj Hamesa Rodrigeza: Iz Evertona u Katar bez utakmice pred navijačima, klubu ostalo 12.000.000

Čini se da je došao kraj evropske karijere kolumbijskog asa

Mundijal 2014. godine pamtićemo po tome što su Kostarika i Urugvaj u grupi bili ispred Italije i Engleske, što su na prvom koraku ispale i Španija i Portugalija, svakako najviše po polufinalnih 7:1 Nemaca uklesanih u kolektivno sećanje Brazila, ali i po šest golova Hamesa Rodrigeza – posebno onaj u osmini finala protiv Urugvaja – za odličnu selekciju Kolumbije. Tada fudbaler Monaka postao je planetarni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << hit, a kako Real uvek mora da ima najbolje Florentino Perez je istresao na sto 75.000.000 evra i doveo Hamesa u Madrid.

Sedam godina kasnije čini se da se evropska karijera Rodrigeza završila. Kolumbijski as je napustio Everton i narednu sezonu provešće u katarskom Al Rajanu.

Lekarski pregledi već su obavljeni, detalji transfera se još čekaju, ali Karamelama je samo bilo bitno da se reše Hamesove plate od 200.000 funti nedeljno iliti oko 12.000.000 evra godišnje.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Objektivno, previše za igrača njegovih kvaliteta, jer iako je zaista reč o momku koga je uživanje gledati utisak je da nikada nije ostvario pun potencijal. Ili smo se samo previše nadali posle tog Svetskog prvenstva? Imao je solidnu prvu sezonu u Realu kod Karla Ančelotija, prošle sezone je kod istog trenera u Evertonu postigao šest golova u Premijer ligi i upisao još pet asistencija, ali kad je stigao Rafa Benitez – s njim se nije slagao ni u Madridu – bilo je jasno da mora da ide sa Gudisona. Pre no što je odigrao barem jednu utakmicu pred navijačima Karamela, koji su ga toliko želeli prošlog septembra.

Korona je imala drugačije planove. A i Hames je sigurno. Ne samo kad je Everton u pitanju, već i prethodni mandat u Realu.

Ostaće gomila atraktivnih golova kao svedočanstvo razorne moći njegove levice, ali i razočaravajuća činjenica da je sa 30 godina otišao na Bliski istok. Letos ga je hteo i Porto, ali kako nije bilo dogovora Hames ide sa Starog kontinenta.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.