Izvor: MozzartSport.com, 09.Jun.2020, 14:04

Evropa i trofej Kupa Slovenije kaparišu se na Brdu kod Kranja

Aluminij i Mura po kratkom postupku, bez revanša odlučuju ko s drugoligašem deli megdan u finalu

Ko se krajem prošlog leta mogao zanositi idejom da će u finale Kupa Slovenije ući drugoligaš, a da će recimo i to, Olimpija u osmini finala pasti pred ekipom Rudara? Neverovatno, jer teško da je iko mogao da nasluti polufinale uz svega dva kluba iz elite. Mislimo na današnje rivale Aluminij i Muru (17.30), te da je Celje u četvrtfinalu nokautirati jedno Radomlje koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << može boriti za nacionalni trofej, a s njim i Evropu, savlada li sutra Naftu...

Ipak, desilo se i to, a danas ćemo po skraćenom postupku, dakle bez uzvraćanja gostovanja u terminu prvobitno predviđenom za polufinalni revanš gledati reprizu subotnjeg 26. kola u šampionatu. Mura je tu utakmicu dobila s 3:1, što samo znači da Aluminij sada treba da dokaže da greške s te utakmice nisu trajna, već samo privremena boljka.

Trener Aluminija, Slobodan Grubor pred današnju utakmicu na Brdu kod Kranja kaže: „Svakako da je ovo veoma važan meč. Kup ima svoja pravila, igra se samo jedan polufinalni meč ove godine, pa moramo da učinimo sve da budemo maksimalni i da se plasiramo u finale”

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, on ima izvesnih kadrovskih problema, a plasman u finale, za oba trenera je u neku ruku kaparisanje trofeja koji obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Naime, u sastavu Aluminija još uvek nema Luke Štora, dok je Nikola Leko takođe van stroja zbog povrede. Crveni karton Ivana Kontka takođe je problem, koji Grunor rešava ovako…

"Ivan Kontek je kažnjen, ali imamo dovoljno rešenja u rotaciji. Cilj nam je finale, pa ćemo učiniti sve da dođemo do njega”, rekao je trener Aluminija.

Ante Šimundža, trener Mure zna da ova utakmica može biti potpuno drugačija od one u petak, pa moral timu u izjavi pred susret podiže sledećim rečima:”Pred nama je vrlo važan meč za klub, navijače i nas. To je potvrda rada i puta koji smo zacrtali. U svakom slučaju, očekuje nas težak posao, pa mislim da će pobednika odlučiti trenutna, dakle dnevna forma”

Uprkos navedenom, na kraju nam ostaje da konstatujemo da je u više navrata pomenutoj prvenstvenoj utakmici ovih timova posed lopte statistički bio egal, te da je Mura ostvarila osam šuteva u okvir gola, dok je Aluminj to učinio samo jednom. Videćemo kako će se kockice složiti u polufinalu Kupa Slovenije.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

KUP SLOVENIJE - POLUFINALE

Utorak

17.30: (2,95) Aluminij (3,10) Mura (2,40)

sreda

17.30: (2,50) Radomlje (3,20 Nafta Lendava (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.