Evroliga pomilovala Olimpijakos i skinula zabranu dolaska igrača

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga pomilovala Olimpijakos i skinula zabranu dolaska igrača

Grčkom velikanu Olimpijakosu skinuta je zabrana dovođenja igrača od Evrolige.

Pre nepunih mesec dana Evroliga je sankcionisala klub iz Pireja zbog kršenja finansijskih pravila.

Kazna je predviđala da Olimpijakos nije smeo da registruje igrače i trenere sve dok ne izmiri zaostale obaveze u periodu od 30 dana.

Komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za kontrolu Evrolge presudila je da je Olimpijakos odgovoran za povrede disciplinskog zakonika, ali je pored ukidanja zabrane za transfere, ipak poslao drugu kaznu.

Olimpijakos će u sledećoj sezoni morati da smanji bruto plate igrača za 7,5 odsto (sa 65 na 57,7 odsto ukupnog budžeta) i posle nje za pet odsto (sa 65 na 60 odsto).

Posle 25. kola Olimpijakos zauzima deveto mesto na tabeli Evrolige sa skorom 11-14 i u narednom meču gostuje Makabiju u Tel Avivu u sredu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evroliga presudila: Olimpijakosu ukinuta zabrana dovođenja igrača, ali će plate biti smanjene

Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2020

Posle skoro mesec dana otkako je Olimpijakosu onemogućeno da registruje nove igrače, Disciplinska komisija Evrolige donela je zvaničnu odluku, dan pre isteka prelaznog roka. Klubu iz Pireja skinuta je kazna oko zabrane dovođenja pojačanja, ali će Olimpijakos u naredne dve sezone morati da smanji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.