Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 11:38

Evrobasket: BiH protiv Švedske stavlja krunu na uspešan šampionat

Trijumf donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Mundobasket naredne godine

Da je neko pre početka Evrobasketa ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ponudio borbu za plasman za peto mesto, to bi, bez dileme, bilo oberučke prihvaćeno. Tako će Zmajice danas (12.00) ukrstiti koplja sa selekcijom Švedske u meču za plasman od petog do osmog mesta, što je svakako bitan meč jer eventualni trijumf donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Mundobasket naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine.

12.00: (2,70) Švedska (14,5) Bosna i Hercegovina (1,55)

Dakle, to bi mogla da bude kruna na ionako uspešan šampionat koji su odigrale izabranice selektora Gorana Loje. Svesni važnosti meča su i u taboru BiH.

"Mi smo već dokazale da možemo igrati protiv svakoga. Ostaje mala žal što smo 'naleteleti' na Francusku, pa nismo uspele ostvariti plasman u polufinale, ali moramo biti zadovoljni. Već smo ostvarili uspeh, ali protiv Švedske imamo priliku da krunišemo sve ovo. Šteta bi bilo da ne izborimo plasman na Mundobasket, a ovo nam je karta. Daćemo sve od sebe i verujem u trijumf", u najavi meča je izjavila kapiten reprezentacije BiH Milica Deura.

Ekipu će kao i obično predvoditi sjajna Džonkel Džons, dok je pod znakom pitanja nastup Marice Gajić, koja igra izuzetno važnu ulogu u timu. Ona će izaći na zagrijavanje sa ostatkom ekipe, a medicinski tim će proceniti da li će Marica Gajić moći izaći na parket u meču sa skandinavskom selekcijom.

Podsetimo, BiH je u četvrtfinalu poražena od Francuske, dok je selekcija Švedske poražena od Belorusije.

EVROPSKO PRVENSTVO - POLUFINALE

Subota

18.00: (13,0) Belorusija (30,0) Francuska (1,02)

21.00: (1,55) Srbija (14,5) Belgija (2,70)

PLASMAN

Subota

12.00: (2,70) Švedska (14,5) Bosna i Hercegovina (1,55)

15.00: (1,45) Španija (15,0) Rusija (3,05)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.