Evo novih detalja: Tevez hoće da se vrati! Od Kineza tražio samo jedan uslov

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo novih detalja: Tevez hoće da se vrati! Od Kineza tražio samo jedan uslov

Cena za Boku nije ista kao i za druge klubove

Prvo ga je ceo svet hvalio, jer je pokazao ljudskost kad je odlučio da Juventusov dres zameni Bokinim, onda nema ko ga nije napao - donekle i razumeo - kad je zimus potpisao za Šangaj Šenhuu i postao najplaćeniji igrač planete, ali isto tako je jasno da nema tog navijača na “Bombonjeri” koji se ne bi obradovao da opet u svetom dresu vidi - Karlosa Teveza.

A tako nešto je i te kako moguće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Juče je fudbalski svet uzburkala informacija da se sprema teren za senzacionalni povratak sjajnog napadača u Argentinu, da bi danas stigla još jedna potvrda takvog opredeljenja.

Velike su šanse da Tevez zaigra u narednom ciklusu Kopa Libertadores (južnoamerička verzija Lige šampiona, op. au). Moramo da sačekamo do avgusta. Tad će predsednik Boke Danijel Ančelići putovati u Kinu, a ja vam kažem da klub može da plati otkupnu klauzulu. Ako Boka juniors želi, Karlos može da se vrati. Tevez želi da se penzioniše u dresu Boke”, rekao je Adrijan Ruko, menadžer nekadašnjeg prvotimca Korintijansa, Vest Hema, Mančester Sitija, Juventusa, koji je karijeru i započeo na “Bombonjeri”.

Tevez je u prethodnom prelaznom roku postao najplaćeniji fudbaler planete, ali je Boka u ugovor ubacila otkupnu klauzulu po kojoj može da ga vrati za “samo” 6.300.000 evra.

Tačno je da postoji klauzula. U njoj stoji da igrač može na kraju prve sezone (završava se u novembru) da se vrati u Boku ili da završi karijeru. Karlos je insistirao na toj opciji i ona važi samo za Boku, ne i za druge klubove. Tu je cena jasna. A ako ga želi neki drugi klub, na primer iz Kine ili Sjedinjenih Američkih Država onda visinu obeštećenja određuje Šangaj Šenhua”, dodao je agent.

Na kraju je demantovao navode da je Karlos Tevez nesrećan u novoj sredini.

Prošla su tek tri meseca kako je stigao u Kinu. Dobro se oseća. Prilagodio se. Nema problema, angažovao je prevodioca, vozača, decu je upisao u školu i vodi normalan život”, zaključio je Ruko.

Posle pet kola Superlige Kine, Šangaj Šenhua se nalazi tek na osmom mestu, sa dve pobede, dva poraza i jednim remijem, a Tevez je odigrao četiri susreta, dao jedan i namestio tri gola.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.