Eriksenovu dramu pratio i fudbaler, koji je bio klinički mrtav 78 minuta

Izvor: B92, 13.Jun.2021, 15:23

Eriksenovu dramu pratio i fudbaler, "koji je bio klinički mrtav 78 minuta"

Dramu Kristijana Eriksena gledao je i Fabris Muamba, penzionisani fudbaler, koji je prošao kroz sličnu situaciju.

Ovaj Englez je 2012. godine tokom meča FA kupa sa Totenhemom pao na travnjak, te, kako je tada doktor rekao, "bio klinički mrtav 78 minuta".

Dva dana je bio na intentivnoj nezi, a posle mesec i po dana pušten je kući sa ugrađenim pejsmejkerom.

Za "Dejli mejl" je objasnio kako mu je bilo dok je gledao Eriksena kako leži nepomičan na Parken >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stadionu u Kopenhagenu.

"Plakao sam. Došao sam kod prijatelja i taman počeo da gledam utakmicu kad je Eriksen pao. Što sam duže gledao prenos, bilo je sve strašnije. Ni ne poznajem Kristijana, ali mi se samo jedna misao vrtela po glavi. 'Hajde, Kristijane. Hajde!.' Vratilo mi se sve što sam i sam proživeo. Pokušavam o tome da ne mislim često, ali nekad je teško. Kad sam video Eriksena, odmah sam nazvao oca i pitao ga zašto je to ovom dečku moralo da se dogodi. Presrećan sam što su iz bolnice stigle dobre vesti, ali neću biti miran dok ga ne vidim na nogama. Želim mu svu sreću u oporavku", poručio je Muamba.

Sjajan fudbal nas čeka danas od 15.00 na Vembliju - u prvom kolu EP sastaju se Engleska i Hrvatska, prvi favorit protiv favorita iz senke i vicešampiona sveta. Kvota na Engleze je 1,80, na iks 3,45, a na dvojku 4,80.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Engleska - Hrvatska.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OGLASIO SE FUDBALER KOJI JE IMAO SLIČAN PROBLEM KAO ERIKSEN: Bio klinički mrtav 78 minuta!

Izvor: HotSport.rs, 13.Jun.2021

Situaciju sa Kristijano Eriksenom ispratio je i Fabris Muamba koji je bio klinički mrtav 78. minuta. Ovaj fudbaler je 2012. na meču FA kupa sa Totenhemom pao na teren i, po rečima lekara, bio mrtav 78 minuta. Dva dana je bio na intentivnoj nezi, a posle mesec i po dana pušten je kući sa ugrađenim...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.