Enrike brani Moratu: Bio je odličan

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 11:14

Enrike brani Moratu: Bio je odličan

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je da je fudbaler Alvaro Morata odigrao odlično protiv Švedske uprkos propuštenim šansama.

Španija i Švedska odigrale su sinoć u Sevilji nerešeno 0:0, u prvom kolu Grupe E, uprkos tome što je domaća ekipa dominirala. Španci su imali 954 dodavanja, a Švedjani 174, uz posed lopte od 85 odsto.

Morata je promašio dve velike prilike, zbog čega su ga kritikovali navijači.

"Mislim da je Alvaro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigrao odlično. Naravno, svi želimo da su šanse iskorišćene, ali i drugi igrači su imali šanse. Mislim da je na to navikao, ali naravno da želimo da vidimo da ga navijači podržavaju. To je ipak fudbal, bilo bi lepo posvetiti pobedu navijačima, pošto su bili fantastični u većem delu utakmice", rekao je Enrike, preneo je Skaj.

Selektor je dodao da će utakmica biti detaljno analizirana, ali da je jasno da je njegova ekipa bila mnogo bolja.

"Ali u ovom slučaju, mislim da je prilično jasno, svi smo videli šta se dogodilo i zapravo nema mnogo toga. Bili smo mnogo bolji, protivnik se branio, mi smo potpuno kontrolisali utakmicu i pokušali da napravimo što više prilika. Imali smo dovoljno šansi da pobedimo. Šta je pošlo naopako? Činjenica da ih nismo iskoristili. To je jasno, svi smo to videli", naveo je Enrike.

Španija je sinoć imala 17 šuteva, što je najviše u istoriji te reprezentacije na evropskim i svetskim prvenstvima a da nije postigla gol, još od 2010. godine na Mundijalu i meča protiv Švajcarske, kada iz 25 pokušaja nije uspela da zatrese mrežu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.