Enigma: Da li je Milan evropski klub koji Boltu nudi ugovor na dve godine?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enigma: Da li je Milan evropski klub koji Boltu nudi ugovor na dve godine?

Zastupnik jamajkanskog sprintera otkriva da postoji takva ponuda, ali o imenu tima govori zagonetno.

Da je Jusein Bolt (32) postigao dva gola za Sentral Kost Marinerse u pripremnom meču uoči australijskog prvenstva protiv jednog nižerazrednog tima (4:0) bila je prvorazredna svetska sportska vest. Stigla je potvrda da Munja nije samo višestruki olimpijski pobednik u sprinterskim atletskim disciplinama, svetski rekorder i na 100 i na 200, nego da ume da barata loptom na fudbalskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << polju.

Bolt fudbaler - to je već marketinški majdan. Njegov agent Toni Ralis je zaintrigirao javnost izjavom "da je jedan klub iz Evrope ponudio ugovor na dve godine i da taj klub ima nove vlasnike koji su spremni da ga vrate u Ligu šampiona". Istakao je i da je reč o timu top-klase iz južne Evrope, što isključuje mogućnost da se radi o Mančester junajtedu, za koji Bolt navija, Liverpulu, u kojem ima akcije, ili Borusiji iz Dortmunda s kojom je jedno vreme trenirao.

Tragovi na suženoj stazi najjasnije vode do Milana. "Rosoneri" su nedavno raskrstili s Kinezima, koji su ih okovali u dugove. Postavljeno je novo rukovodstvo pod rukom američkog investicionog fonda kao najvećeg poverioca. Italijanski velikan, sedmostruki evropski prvak, i ove sezone kao i prošle igra u Ligi Evrope, ali mera njegovog ugleda je samo vodeće klupsko takmičenje.

Pitanje koje se nameće jeste: Da li su dva Boltova gola dovoljna da Milan s njim rizikuje u svojim takmičarskim pretenzijama iako bi komercijalni efekat, sasvim sigurno, bio enorman? Jamajkanski sprinter nema oročen ugovor s australijskim timom. Može da krene svojim putem kad god poželi. Vreme će pokazati hoćemo li ga gledati crveno-crnom dresu u meču za Superkup Italije kada se u januaru u Rijadu budu sastali Milan i šampion Juventus.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.