Engleska dobila najmlađeg debitanta na takmičarskom meču u poslednje 63 godine

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleska dobila najmlađeg debitanta na takmičarskom meču u poslednje 63 godine

Džejdon Sančo zaigrao u reprezentaciji s 18 godina i 201 danom kada je u Rijeci ušao u igru umesto Rahima Sterlinga u 78. minutu.

To je jedan od zanimljivih detalja s meča Lige nacija između Hrvatske i Engleske koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Utakmica na Rujevici se vukla ko teretni voz. Golova nije bilo, a pošto se iz aviona videlo da pogodak može da padne samo pukim slučajem, selektor gostiju Geret Sautgejt je shvatio da je baš to meč u kojem nije rizik ukazati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poverenje vrlo mladom napadaču.

The youngest player in 63 years to make a competitive debut for England.

Bravo, Sanchooo10 #NationsLeague pic.twitter.com/pnqR2RsgeB— UEFA Nations League (UEFAEURO) October 12, 2018

Sančo, koji je došao na svet u Engleskoj, ali su mu roditelji iz Trinidada i Tobaga, prvi je engleski reprezentativac rođen u ovom veku (25. mart 2000). Karijera mu je krenula putem koji se samo poželeti može prošle godine. Iz škole Mančester sitija je prešao u Borusiju iz Dortmunda, a s reprezentacijom do 17 godina postao je svetski prvak.

Sada je deseti najmlađi debitant u seniorskom timu ikada, a za osam dana je iz Top 10 istisnuo Markusa Rašforda (1997), koji je takođe igrao protiv Hrvatske (igrač Mančester junajteda je u istoriji reprezentacije kao njen najmlađi strelac debitant ikada, pošto je u svojoj prvoj utakmici zatresao mrežu Australije u prijateljskom meču u maju 2016).

Mlađi engleski debitant na takmičarskom meču samo je Dankan Edvards koji je imao 18 godina i 183 dana kada je 2. aprila 1955. zaigrao protiv Škotske na Vembliju. Kao Junajtedov fudbaler jedan je od nastradalih u avionskoj nesreći 1958. u Minhenu na povratku iz Beograda s meča protiv Zvezde u Kupu šampiona.

Inače, najmlađi engleski debitant ikada je Teo Volkot. Imao je 17 godina i 75 dana na prijateljskom meču s Mađarskom 30. maja 2006.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.