Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 23:25

Enfild treperi od uzbuđenja: Navijači zapevali onu staru, superiorni Liverpul ponizio Vulvse (VIDEO)

Ubedljiv trijumf Redsa, golčina Vajnalduma i savršena fudbalska predstava - 4:0

Devet meseci prošlo je otkako se Enfildom poslednji put začula ona stara "You'll Never Walk Alone" iz grla navijača Liverpula, a u danu kada im je bar delimično dozvoljeno da ispune tribine svoje druge kuće, imali su šta i da vide. Pravu fudbalski šou u režiji Mohameda Salaha i njegove družine, odnosno ubedljivu pobedu nad Vulvsima kojom branilac titule ostaje na deobi prvog mesta zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Totenhemom - 4:0 (1:0).

Zato su po završetku susreta Redsi bili pozdravljeni povicima "šampioni, šampioni". Svesno je Jirgen Klop izjavom da je "Čelsi prvi favorit za titulu" želeo da skine pritisak sa svojih momaka u situaciji kada su mu Virdžil van Dajk i Džo Gomez teško povređeni, odnosno kada još neko vreme neće biti Tijaga Alkantare, Alisona, Džejmsa Milnera, Aleksa Okslejd Čembrlena i ostalih, ali nemojte da vas prevari ova poduža lista. Liverpul ne samo da je jedan od kandidata za titulu, pitanje je da li će imati alternativu ako i pored svih povreda igra ovako moćno! Priliku da zaigra u poslednjih dvadesetak minuta dobio je i nekadašnji as Vulvsa Diogo Žota, u drugom poluvremenu je tek zaigrao oporavljeni Trent Aleksander Arnold, a Klop je počeo s trojicom članova Liverpulovog drugog tima. Zanimljivo, preskočio je rezervnog golmana Adrijana i izabrao mladog Irca Kelehera, Vilijams je ponovo bio na desnom boku, dok je uz Vajnalduma i Hendersona operisao mladi Džons.

Liverpul je pregazio Vulvse kao plitak potok u savršenoj demonstraciji totalnog fudbala u drugom poluvremenu. Jednostavno, nema šta da se zameri Redsima večeras, a kako bi i moglo kada je jedan od najnezgodnijih takmaca pao kao pokošen... Jeste da Nuno Espirito Santo nije mogao da računa na svog najboljeg igrača Raula Himeneza koga još neko vreme neće biti na terenu dok se ne oporavi od operacije glave, ali ovako težak i ubedljiv poraz niko nije očekivao.

Redsi su igrali dosta sigurno u prvom delu utakmice, a Mohamed Salah je prvi deo igre začinio majstorskom reakcijom i pogotkom koji je samo uneo dodatnu sigurnost u domaće redove, dok su navijači sa zadovoljstvom gledali svoje miljenike na delu. Taj Salahov pogodak kao da je dao dodatni impuls da se krene napred i dođe bar do još jednog pogotka, a on je stigao relativno brzo. I bila je to prava golčina u režiji Žoržinja Vajnalduma. Gde ćeš lepši način da stigneš do prvog klupskog pogotka ove sezone!

Ako je Salahov gol dao podstrek Liverpulu, onda je Vajnaldumova lepotica psihički ubila Vulvse. Jer, praktično su se igrale “viktorije“ ispred gola Vukova, koji su samo gledali kako da prođu sa što manje pogodaka, a na kraju nisu mogli da izbegnu poniženje.

Džoel Matip je glavom zacementirao pobedu, da bi Nelson Semedo autogolom postavio konačnih 4:0. Možda rezultat ne bi bio ovako ubedljiv da VAR nije poništio odluku Krega Posona i dosuđen penal u finišu prvog poluvremena, ali sreća nije bila na strani gostiju…

Ono košmarno veče protiv Aston Vile deluje kao davna prošlost, ovaj Liverpul i bez svih standardnih prvotimaca neodoljivo liči na onaj šampionski. Verovatno sve zanima koja je Klopova tajna uspeha, kako iz svojih igrača izvlači ovako kvalitetne partije i održa visok kvalitet igre, ali sve ovo samo najavljuje možda i jednu od luđih šampionskih trka poslednjih godina.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (2:0)

/Sterling 5, De Brujne 26pen/

Vest Hem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Suček 38 - Pogba 65, Grinvud 68, Rašford 78/

Čelsi - Lids 3:1 (1:1)

/Žiru 27, Zuma 61, Pulišić 90+3 - Bamford 4/

Nedelja

VBA – Kristal palas 1:5 (1:1)

/Galaher 30 – Furlong 8 ag, Zaha 55, 68, Benteke 59, 82/

Šefild Junajted – Lester 1:2 (1:1)

/Mekburni 26 – Perez 24, Vardi 90/

Totenhem - Arsenal 2:0 (2:0)

/Son 13, Kejn 45+1/

Liverpul - Vulverhempton 4:0 (1:0)

/Salah 24, Vajnaldum 58, Matip 67, Semedo 78ag/

Ponedeljak

21.00: (2,65) Brajton (3,20) Sautempton (2,75)

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.