Egipćani, pakujte kofere! Ruse samo neviđeno čudo odvaja od druge faze! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Jun.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipćani, pakujte kofere! Ruse samo neviđeno čudo odvaja od druge faze! (video)

Izgleda da će meč Urugvaja i Rusije u poslednjem kolu odlučiti o pobedniku grupe. Ukoliko sutra Urugvaj osvoji bod, Egipat je i definitivno ispao.

Rusi su do sada najviše pokazali na ovom prvenstvu.

Oni su nakon pobede protiv Saudijske Arabije u prvom meču Mundijala danas savladali Egipat sa ubedljivih 3:1 (0:0) u Sankt Peterburgu i tako su uspeli da stignu do druge faze turnira. Tačnije, samo ih čudo može izbaciti iz daljeg takmičenja.

Znate >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kako? Da Urugvaj sutra izgubi od Saudijske Arabije i da Saudijska Arabija savlada sa više od 5 golova razlike Egipat, a da Urugvaj u poslednjem kolu savlada Rusiju sa 8:0 ili više. U tom slučaju tri ekipe imaju po 6 bodova, Rusi najslabiju gol-razliku.

Nismo gledali zanimljiv duel u prvih 45 minuta utakmice, nije ni bilo previše šansi, beležimo jedan udarac Mohameda Salaha koji se danas vratio na teren, dok su Rusi tek na momente pokazivali želju da napadnu ka golu Egipćana.

To se desilo odmah na startu drugog poluvremena.

Rusi su imali dosta sreće u 47. minutu kada je Fati nespretno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu, to je peti autogol na ovom Mundijalu i veoma smo blizu rekorda od 6 golova na jednom prvenstvu.

Tada su potonuli Egipćani, u 59. minutu nova akcija po desnoj strani, Samedov upošljava Fernandeša, ovaj pronalazi Čeriševa, a Čerišev bez problema šalje loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije, Artjom Dzjuba pravi sjajnu minijaturu u kaznenom prostoru Egipta, postiže svoj drugi gol na turniru i da donese nedostižnu prednost Rusima.

U 73. minutu Egipćani postižu utešni gol, svoj prvi na ovom Mundijalu, a strelac je bio Mohamed Salah iz kontroverzno dosuđenog penala, bilo je pitanje da li je oboren u kaznenom prostoru ili van, na kraju je sudija pokazao na belu tačku.

Do kraja utakmice ništa zanimljivo, Rusi su rutinski meč priveli kraju iako je Salah pretio u par navrata.

Dakle, stanje na tabeli posle ove utakmice:

Rusija 6

Urugvaj (-1) 3

---------------------------

Saudijska Arabija (-1) 0

Egipat 0

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi u 2 utakmice koliko i Španci za titulu 2010!

Izvor: Sportske.net, 19.Jun.2018

Koliko dobro igraju na otvaranju Mundijala govori podatak da su u 2 utakmice postigli isti broj golova koliko je Španiji bilo potrebno za osvajanje prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi...Rusi su rešili da rešetaju na ovom prvenstvu, to govori i podatak koliko su bili efikasni u prva dva meča grupne...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.