Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 14:19

Egipat: Al Ahli u krizi, Zamalek udara na "kralja remija"

Velikani iz Kaira posrću u poslednje vreme, ali ostaju i dalje jedini konkurenti za tron

Prošlo je nešto više od polovine sezone u Premijer ligi Egipta, a na pomolu je mnogo neizvesnija trka nego lane. Krivac je šampion Al Ahli koji posrće ove sezone. Velikan iz Kaira je i dalje prvi favorit za krunu, ali će imati žestokog rivala u gradskog rivalu Zamaleku.

U proteklom prvenstvu, Al Ahli je pobegao drugoplasiranom Zamaleku čak 18 bodova. Doživeo je samo jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poraz, a sad ima već dva. U prethodnih pet kola najbolji tim Egipta i Afrike je poklekao čak dva puta, prvo od Smouha (1:2), a prošle nedelje od Al Gazija (0:1), takođe u gostima.

21.30: (7,50) Al Itihad (3,90) Al Ahli (1,45)

Zamalek ima četiri boda više od Ahlija, ali šampion zemlje Faraona ima dve utakmice manje od gradskog rivala. Priliku za izlazak iz krize, prvak ima večeras (21.30) u Aleksandriji protv Al Itihada, ekipe iz gornjeg dela tabele. Domaćin je peti sa osam bodova manje od Al Ahlija. Prva zvezda šampiona je napadač Mohamed Šerif, strelac devet golova ove sezone. Karaba i Husein El Šahat su po četiri puta zatresli mreže rivala. Problem za četu južnoafičkog trenera Pitsa Mosimanea su povrede Al Maloula, Mohameda Mahmuda i Mohameda Metvalija. Podsetimo, Al Ahli je osvojio treće mesto na klupskom Svetskom prvenstvu u Kataru. Šampion Afrike je bio bolji od najboljeg tima Južne Amerike Palmeirasa u borbi za treću poziciju.

Ove sezone je Al Ahli oba puta pobedio Al Itihad, ali na svom terenu u Kairu. U šampionatu je bilo 4:0, a u polufinalu Kupa Egipta 2:1. Šampion ima četiri pobede i remi protiv današnjeg rivala na pet prethodnih mečeva. Tim iz Aleksandrije je pobedio velikog rivala poslednji put u oktobru 2018. godine. U prvenstvu je bilo 4:3 u Kairu za Al Itihad.

21.30: (1,60) Zamalek (3,50) Smouha (5,90)

Zamalek je ostao na čelu šampionata iako je ostvario dva vezana remija protiv Piramidsa i Arab Konstruktorsa. U Kairu večeras (21.30) stiže "kralj remija" Smouha. Ovaj tim je samo jednom poražen ove sezone, najmanje u ligi, ali ima čak 13 nerešenih ishoda u 19 kola. Između ostalih, Smouha je pobedila šampiona Al Ahli, pa neće biti lako Zamaleku da slomi otpor gostiju.

Velikan iz Kaira je u prvom delu sezone u gostima slavio sa 2:0, a eliminisao je Smouhu i u osmini finala Kupa Egipta. Smouha osam mečeva u nizu nije pobedila egipatskog velikana koji je protekle zime ostao bez jedog od najboljih igrača, Mohameda Mostafu. Ovaj napadač pojačao je Galatasaraj.

EGIPAT 1 – 20. KOLO

Utorak

El Entag El Arbi – Nacionalna banka Egipta 1:3 (0:1)

Sreda

Asvan – El Masri 2:3 (1:1)

Keramika – Arab Konstruktors 1:1 (1:0)

Ismaili – El Gunah 3:2 (1:1)

Misr – El Gaiš 0:2 (0:2)

Četvrtak

21.30: (7,50) Al Itihad (3,90) Al Ahli (1,45)

21.30: (2,65) Gazi El (2,65) Mahala Enpi (3,05)

21.30: (4,30) Vadi Degla (3,40) Piramids (1,83)

21.30: (1,60) Zamalek (3,50) Smouha (5,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.