Izvor: RTS, 23.Nov.2022, 00:42

Efes deklasirao Olimpiju iz Milana, Real dobio španski derbi protiv Valensije

Efes je u gostima deklasirao ekipu Olimpije sa 80:51, Fenerbahče je savladao Monako sa 96:93, Makabi je trijumfovao protiv Olimpijakosa 90:84, dok je Real Madrid savladao Valensiju u španskom derbiju sa 80:73.
Efes je odigrao fenomenalno drugo poluvreme protiv ekipe Olimpije u Milanu.

U prvom poluvremenu obe ekipe igrale su egal i bile su ravnopravne. Nakon prve četvrtine koja se završila rezultatom 16:16, u drugoj takođe nije bilo pobednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << završena je rezultatom 18:18.
Drugo poluvreme donelo je veliku promenu u igri obe ekipe. Izabranici Ergina Atamana zaigrali su mnogo bolje na obe strane terena, na šta Milano nije mogao da pronađe rešenje.
U drugom poluvremenu Mesinini izabranici ubacili su svega 17 poena.
Najefikasniji u ekipi Efesa bio je Klajburn sa 24 poena uz 9 asistencija, Plajs je postigao 13 poena, a Vasilije Micić je zabeležio 12.
U ekipi Milana jedini dvocifren bio je Mitru-Long sa 10 poena.
Fenerbahče posle slobodnih bacanja izborio pobedu nad Monakom. 

Istanbulska ekipa je vodila tokom čitavog meča, a onda je umalo prokockala prednost u poslednjoj četvrtini.
Tim iz kneževine je u poslednjih deset minuta ubacio 33 poena dok su primili svega 17 i uneli nervozu u redove tima koji sa klupe predvodi Dimitris Itudis.
Hejs je bio najefikasniji u ekipi Fenerbahčea sa 21 poenom , Kalates je dodao 15, Vilbekin je ubacio 13 poena a Gudurić je dodao 11.
U ekipi Monaka Lojd je postigao 18 a Majk Džejms 17 poena.
Makabi iz Tel Aviva je posle preokreta slavio protiv Olimpijakosa sa 90:84.

Gosti iz Pireja kontrolisali su tri četvrtine na meču u Tel Avivu, a onda je usledio pad koncentracije koji ih je skupo koštao. Odigrali su najlošiju četvrtinu na obe strane terena i dozvolili domaćinu da pobedi pred 10.000 domaćih navijača.
Boldvin je bio najefikasniji igrač na meču sa 22 poena, Lorenzo Braun u njegovom timu je dodao 15.
U ekipi Olimpijakosa, Larencakis je postigao 21 poen, Saša Vezenkov ostvario je dabl-dabl 17 poena uz 10 asistencija.
Real Madrid je u gostima lako savladao ekipu Valensije sa 80:73. Džanan Musa postigao je 28 poena, dok je Gabrijel Dek dodao 17. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.