EVROPSKE ŠAMPIONKE PREGAZILE KOREJU: Sa drugog mesta u četvrtfinale!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 05:41

EVROPSKE ŠAMPIONKE PREGAZILE KOREJU: Sa drugog mesta u četvrtfinale!

Maksimalan trijumf.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u poslednjem kolu takmičenja po grupama Južnu Koreju rezultatom 3:0 (25:18, 25:17, 25:15) i sa drugog mesta izborila prolaz u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Izabranice Zorana Terzića sa učinkom 4-1 plasirale su se među osam najboljih, a protivnik će im biti poznat posle odigravanja kompletnih mečeva poslednje runde.

Predvođene Majom Ognjanović i raspoloženom Tijanom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bošković, Srpkinje su u prvom setu stigle do vođstva od 19:10, koje više nisu ispuštale i rutinski privele ovaj deo igre kraju. Istina, Korejke su uspele da smanje zaostatak, međutim, naše odbojkašice nisu dozvolile iznenađenje.

🏐 Odbojkašice #TeamSerbia sigurnom pobedom nad Južnom Korejom sa 3:0, osigurale su prolaz u četvrtfinale, gde će se ukrstiti sa ekipom iz B grupe, koju ćemo saznati posle svih odigranih mečeva u prvoj fazi#SRB #Tokyo2020 #volleyball pic.twitter.com/1mODGeZjyG

— Team Serbia (@OKSrbije) August 2, 2021

Slično je bilo i u drugom setu, dok se u trećem periodu slika na terenu nije menjala ni u trećem setu. Igru nije vodila samo Tijana, već su velike uloge imale i ostale saigračice. To je veoma bitno pred najvažniji okršaj koji Srbiju čeka za dva dana. Maja je ostavila rivalke bez teksta sa dva uspešnja „kuvanja“, a onda prepustila mesto Slađani Mirković, koja je nastavila tamo gde je ona stala. Bila je uspešna u napadu, postavila je blok gde treba i donela vođstvo – 17:9. Takvo stanje na semaforu je selektor iskoristio da malo promeša postavu i odmori glavne snage pred najvažnije bitke.

Usledio je rutinski završetak seta i pobeda za "overavanje" prvog mesta u grupi. Srpkinje će u četvrtfinalu za protivnice imati selekciju koja u drugoj grupi bude zauzela drugu ili treću poziciju, sve zavisi od žreba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.