EVROKUP: Partizan se držao dobro, ali Rusi ih SLOMILI! Veoma neugodan poraz

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 18:23

EVROKUP: Partizan se držao dobro, ali Rusi ih SLOMILI! Veoma neugodan poraz

Nije uspeo Partizan da slavi drugi put u ovoj fazi.

Košarkaši Partizana poraženi su u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa. Bolji od crno-belih bili su igrači Lokomotive iz Kubanja rezultatom 74:67.

Prva četvrtina je bila egal u većem delu, ali serija Lokomotive 7-0 je donela domaćem timu prednost na kraju od 19:17.

Usledio je znatno lošiji period za Partizan u drugoj deonici. U jednom trenutku je dvocifrenu prednost imala Lokomotiva, ali pre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svega zahvaljujući Markusu Pejdžu crno-beli su otišli sa "svega" sedam poena razlike na odmor. Rezultat je bio 37:30.

#KKPartizan #7DAYSEuroCup pic.twitter.com/cssiufJchC

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) January 27, 2021

Znatno bolje je zaigrao srpski klub u trećem delu utakmice. Ponovo na krilima Pejdža je uspeo da povede 44:43, dve uzastopne trojke Amerikanca su tome najviše doprinele. Zagorac je napravio nesportsku ličnu u poslednjem napadu Lokomotive u trećoj četvrtini. Rusi su stigli do 51:49, a onda Kamings pogađa za tri i konačan rezultat posle 30 minuta bio je 54:49.

Sve dobro iz treće četvrtine Partizan je prosuo početkom četvrte. Opet najviše u režiji Kamingsa, Lokomotiva je stigla do dvocifrene prednosti. Pred kraj je Partizan uspeo da smanji na 67:62, ali nakon tajm-auta je ruski tim stigao do +10 još jednom. Do kraja je ostalo 74:67.

Ognjen Jaramaz delivers a fantastic pass out to @marcuspaige5 for the open triple!👌@PartizanBC #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/BACs4fxXC9

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) January 27, 2021

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Vil Kamings sa 15 poena i četiri asistencije, Džordan Kroford je dodao 14, a Mingauskas Kuzminskas 12 poena. Kod Partizana se istakao Novica Veličković sa 15 poena.

Nije strašan ovaj poraz Partizana, iako deluje neugodno u ovom trenutku. Svakako crno-beli traže šansu u narednim mečevima i još uvek imaju sasvim realne šanse za prolaz.

Ceo tok meča:

III četvrtina

Posle 3/4:@lokobasket 5️⃣4️⃣#KKPartizan 4️⃣9️⃣#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/0nHxXXJCdh

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) January 27, 2021

Posle 20 minuta igre:@lokobasket 3️⃣7️⃣#KKPartizan 3️⃣0️⃣#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/EpWpBXLeDa

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) January 27, 2021

II četvrtina

Posle 1/4:@lokobasket 1️⃣9️⃣#KKPartizan 1️⃣7️⃣#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/RXrWNQeiJu

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) January 27, 2021

I četvrtina 

Počela je utakmica između @lokobasket i #KKPartizan #7DAYSEuroCup pic.twitter.com/afOTQrwfhV

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) January 27, 2021

17:30 Meč je počeo!

17:00 Sve je spremno za početak meča.

Game Day ⚫⚪⚫⚪

🏆 @EuroCup Top 16 Group F Round 3️⃣

🆚 @lokobasket

📅 27.01.2021.

🕔 17:30

📍 Basket Halll Krasnodar

📺 @sportklub

Napred #KKPartizan! #7DAYSEuroCup pic.twitter.com/LzPOOJNHeR

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) January 27, 2021

Košarkaši Partizana od 17.30 sati igraju protiv Lokomotive u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa u Krasnodaru. Trener Saša Filipovski rekao je da očekuje od svog tima reakciju i bolju igru.

Sudije: Perez, Fufis, Laurinavičius

Dvorana: "Basket Hall", Krasnodar

- Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet, gde je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji 3 i 4 je Kuzminskas koji ume da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama 2 i 3, kao i visoke centre sa dobrim skokom - rekao je Filipovski.

Crno-beli imaju skor 1-1, dok je Lokomotiva do sada zabeležila dva poraza.

- Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije - poručio je Filipovski.

Siti je prvi na tabeli, a Junajted večeras (21.15) ima priliku da ga prestigne pošto na Old Traford dolazi Šefild Junajted koji je poslednji na tabeli i u vrlo lošoj je formi. Kvota na keca je 1,30, a na kombinazziju 1&3+ 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Šefild Junajted.

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz je pred meč sa Lokomotivom izjavio je da se rival nalazi u nezavidnoj situaciji nakon dva poraza na početku Top16 faze i da su zbog toga sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč.

- S druge strane, mi težimo tome da uđemo u osam najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobedimo. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabeležimo pobedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo grešili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu - rekao je Jaramaz.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Julijana Trigubčak, poznata hokejaška navijačica.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.