EURO: Furija ponovo remizirala, Poljaci izvukli veliki bod (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 20:40

EURO: Furija ponovo remizirala, Poljaci izvukli veliki bod (VIDEO)

Sve će se rešavati u poslednjem kolu.

Reprezentacije Španije i Poljske remizirale su prded 20.000 navijača u Sevilji u meču drugog kola grupe F 1:1 (1:0) i tako dodatno zakomplikovale situaciju pred poslednje kolo. Crvena furija nije uspela da dođe do pobede ni u drugom meču na Evropskom prvenstvu, a Poljaci su osvojili važan bod.

Španija je do vođstvo stagla u 26. minutu posle gola Morate iako je prvobitno signaliziran ofsajd. Međutim, posle reakcije VAR-a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogodak je priznat i Crvena furija je vodila. Prethodno su Poljaci zapretili preko Kliha, dok su u Španiji Olmo i Pau Tores pokušali da ugroze Ščesnog. Poljaci su krtenuli mnogo angažovanije posle primljenog gola, a Sviderski je imao dve dobre prilike. Prvo je u 35. minutu na ubacivanje Levandovskog sa peterca šutnuo preko gola, da bi u 43. minutu pogodio stativu, lopta se odbila do Levandovskog koji je šutirao u golmana Simona pa je ŠPanija na poluvremenu vodila.

U drugih 45 minuta je počelo mirno da bi u 54. minutu Levandovski postigao prvi gol na EP pošto je majsotrski glavom savladao Simona. Već u sledećem napadu Španci su dobili penal posle pregledanja VAR-a, ali je Moreno pogodio stativu da bi Morata naleteo na loptu i promašio ceo gol. Do kraja meča su Španci bespomučno napadali, propustili su prilike Tores, Rodri i Morata, ali su Poljaci uspeli da se odbrane i sačuvaju bod koji im daje kakvu takvu nadu za plasman u narednu rundu.

⏰ RESULT ⏰

🇪🇸🆚🇵🇱 Spain and Poland share the points in Seville

⚽️ Morata scores his 20th goal for La Roja

👏 Lewandowski heads Poland level

🚫 Gerard Moreno hits post with penalty

Fair result? 🤔#EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 19, 2021

Reprezentacije Španije i Poljske večeras od 21 čas igraju meč drugog kola grupe E u Sevilji na stadionu ''La Kartuha'' koji bi mogao da reši makar neke dileme oko putnika u narednu fazu.

Španci su u prvom kolu samo remizirali sa Švedskom što je razočaravajući rezultat za četu Luisa Enrikea i pobeda protiv Poljaka je imperativ za Crvenu furiju. Na drugoj strani Poljaci su poraženi od Slovačke i nemaju drugog izbora osim da jure pobedu protiv Španaca jer im remi neće mnogo značiti.

#ESPPOL Les compos officielles!

Duel Morata ⚔ Lewandowski 🤩#EURO2020 #ESP #POL pic.twitter.com/ASRI4xPBIk

— EURO 2020 🇫🇷 (@EURO2020FR) June 19, 2021

Luis Enrike odlučio se za sastav Simon, M. Ljorente, Laport, P. Tores, Alba, Koke, Rodri, Pedri, Moreno, Morata i Olmo, dok će selektor Poljske Paulo Sousa Špancima suprotstaviti tim Ščensni, Berešinski, Glik, Bednarek, Jozvjak, Moder, Klih, Puhač, Sviderski, Zjelinski i Levandovski.

II POLUVREME

I POLUVREME

ŠPANIJA - POLJSKA 1:1 (1:0)

STADION: LA Kartuha

STRELCI: Morata 25 - Levandovski 54

GLEDALACA: oko 20.000

SUDIJA: Danijele Orsato (Italija)

ŠPANIJA: Simon, M. Ljorente, Laport, P. Tores, Alba, Koke (od 68. Sarabija), Rodri, Pedri, Moreno (od 68. Ruiz), Morata (od 87. Ojarzabal), Olmo (od 61. Feran Tores).

POLJSKA: Ščensni - Berešinski, Glik, Bednarek (od 85. Davidovic), Jozvjak, Moder (od 85. Lineti), Klih (od 55. Kozlovski), Puhač, Sviderski (od 68. Frankovski), Zjelinski - Levandovski.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Lais Ribeiro, devojka bivšeg košarkaša Žoakima Noe

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.