EURO 2020 - PREGLED DANA: Finci slavili nakon HORORA na Parkenu! Lukaku DOMINIRAO u Peterburgu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2021, 23:00

EURO 2020 - PREGLED DANA: Finci slavili nakon HORORA na Parkenu! Lukaku DOMINIRAO u Peterburgu (VIDEO)

Sve utakmice na jednom mestu.

Tokom ove subote odigrano je prvo kolo utakmica grupe A kao i grupe B. Najpre su na teren izašli reprezentativci Švajcarske i Velsa koji su remizirali u drugom meču grupe A 1:1 (0:0). Nakon toga su svoje mečeve otpočeli selekcije Danske i Finske i meč koji je obeležila izuzetno neprijatna i može se reći horor situacija kada je pokraj aut linije kolabirao Kristijan Eriksen.

ŠVAJCARSKA - VELS 1:1

Velšani mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da budu zadovoljniji rezultatom postignutom na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Naime, oni su tokom celog meča bili u podređenom položaju, ali Švajcarska nije umela da iskoristi veliki broj prilika.

Tim Vladimira Petkovića bio je bolji tokom većeg dela susreta u vođstvo ih je doveo Embolo u 49. minutu meča nakon sjajno izvedenog "skraćenog" kornera.

Vels je morao da se trgne nakon primljenog gola, pokušavao sporadično, ali je plodom urodio korner u 74. minutu nakon centaršuta Morela, Kifer Mur je u 74. minutu dobro "trznuo" glavom i prevario Zomera za poravnanje rezultata.

Do kraja susreta uzbuđenje se dogodilo u 85. minutu, kada je Gavranović, odmah po ulasku na teren, pogodio mrežu Velsa, međutim, VAR je taj gol poništio zbog ofsajda.

Nakon prve runde, prva u grupi je Italija sa tri boda, po jedan imaju Vels i Švajcarska, dok je Turska bez bodova.

U narednom kolu snage će odmeriti Turska i Vels, odnosno Švajcarska i Italija.

DANSKA - FINSKA 0:1

Meč grupe B prvenstva Evrope, između Danske i Finske, bio je zvanično prekinut od strane UEFA zbog situacije koja se desila krajem poluvremena kada se plejmejker Danaca, Kristijan Eriksen, najednom srušio na terenu.

Nakon velike drame i jezivih scena igrač Intera je sada dobro.

Inter CEO Giuseppe Marotta to Sky Sport after a direct contact with Denmark medical staff: “There’s caute optimism for the situation”. #prayforEriksen 🙏🏻❤️

Denmark officially confirm that Christian Eriksen is now awake.

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 12, 2021

Ipak Danci definitivno nisu uspeli da se oporave od šoka, te su na svom terenu, pred svojim navijačima, doživeli poraz od Finaca koji su istorijski pobedonosni gol postigli iz jedinog udarca.

Danska je imala priliku da izjednači u 74. minutu, kada je Arajuri srušio Poulsena u kaznenom prostoru, a Entoni Tejlor pokazao na belu tačku.  Hojbjerg je šutirao penal veoma slabo i odbranio mu je Hradecki.

BELGIJA - RUSIJA 

Iako je reprezentacija Rusije igrala na domaćem terenu u Sankt Peterburgu, terenom su gazdovali Belgijanci, zvanično najbolja svetska selekcija u ovom trenutku.

Romelu Lukaku je najpre u 10. minutu iskoristio katastrofalnu reakciju Semenova.

Prednost je duplirao Menije u 34, samo četiri minuta pošto je zamenio Kastanja.

I to je bio poklon ruskog tima rivalu. Golman Šunjin je ne tako tešku loptu poslao pravo na nogu desnom beku Dortmunda koji je lako sproveo u mrežu.

Drugi deo igre nije doneo previše uzbuđenja, sve do 87. minuta kada se u strelce po drugi put upisao Romelu Lukaku.

Lukaku at the double!!! 🎯🎯

Another goal for Belgium, and Lukaku is the front runner for the golden boot! #BELRUS #euro2020 pic.twitter.com/0AZB5JEhKW

— fc futbal (@fc_futbal) June 12, 2021

Iako bez prve zvezde Kevina de Brujnea i sa Edenom Azarom na klupi, Belgija opravdava ulogu jednog od favorita takmičenja.

U nedelju nas očekuju sledeći mečevi:

15:00 Engleska - Hrvatska

18:00 Austrija - Severna Makedonija

21:00 Holandija - Ukrajina

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.