EUFORIJA U NOVOM SADU: Vojvodina na dva meča od Lige Evrope?

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020, 12:05

EUFORIJA U NOVOM SADU: Vojvodina na dva meča od Lige Evrope?

Bio bi to istorijski uspeh.

Vojvodina je osvajanjem Kupa Srbije stekla pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope od 2. kola, a pandemija korona virusa i promena sistema takmičenja omogućili su joj da u samo tri utakmice stignu do grupne faze. Igraće se samo po jedna utakmica u svakom od tri kola koji čekaju Vojvodinu, uz žrebanje domaćinstva, a nezvanične informacije govore da bi i taj put za njih mogao da bude skraćen!

Naime, Vojvodina bi čudnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spletom okolnosti mogla da počne kvalifikacije već u trećem kolu kvalifikacija što znači da bi je samo dve pobede delile od istorijskog uspeha, ali pre toga je potrebno da se nekoliko stvari "potrefi".

Dva mesta u grupnoj fazi Lige šampiona čuvaju se za osvajača ovog takmičenja i prvaka Lige Evrope, a ako bi isti timovi i kroz svoje prvenstvo ostvarili to pravo - došlo bi do pomeranja u kvalifikacijama, odnosno drugi bi dobili šansu.

Konkretno, Vojvodini odgovara da Ligu Evrope osvoji ekipa koja je već obezbedila učešće u Ligi šampiona (Bašakšehir, Šahtjor, Olimpijakos, Sevilja, Inter, neizvesno da li i Junajted).

Tako bi Vojvodina i Anortozis, osvajači Kupa iz liga koje zauzimaju 18. i 19. mesto na UEFA listi, preskočili drugo kolo kvalifikacije i direktno prošli u treće, a dobro bi prošli i Ren (direktno u grupnoj fazi), Krasnodar ili CSKA (iz trećeg kola u plej-of za LŠ) i Sparta Prag (direktno u grupnoj fazi LE).

Sve ovo ne bi važilo ukoliko bi Ligu Evrope osvojili recimo Arsenal, Roma, Vulverhempton, Ajntraht, Volfsburg ili Bajer, pa će "stara dama" imati za koga da navija tokom avgusta.

Srbiju će u kvalifikacijama za Ligu Evrope predstavljati još i Partizan i TSC, koji počinju od 1. kola, a vredi napomenuti da je prvi žreb zakazan već za 10. avgust kada će oni saznati prve rivale. Naredni je 31. avgusta, dok je za treće kolo 1. septembra.

Prvo kolo igra se 27. avgusta, drugo 17. septembra, treće 24. septembra, dok je plej-of runda zakazana za 1. oktobar.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Dileta Leota

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.