ESPN: Bogdanović ključni igrač Atlante

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 10:09

ESPN: Bogdanović ključni igrač Atlante

Prestižna američka sportska mreža ESPN istakla je Bogdana Bogdanovića kao ključnog igrača Atlante Hoksa pred plej-of.

Jedan od interesantnijih prve runde NBA doigravanja biće serije između Atlanta Hoksa i Njujork Niksa na Istoku.

U svojoj analizi Atlante, novinar ESPN je posebnu pažnju obratio na srpskog košarkaša.

Bogdanović je eksplodirao otkako je došao Nejt Mekmilan na mesto trenera umesto Lojda Pirsa u martu, kada su Hoksi postali jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najboljih timova na istoku sa učinklom 26-9.



"Zdravi Bogdanović je bio ključni igrač u preokretu sezone. Prosečno beleži 18 poena od smene trenera preokrenuvši rezerve Atlante od najveće slabosti do najveć snage Hoksa na putu ka prvom nastupu u plej-ofu od 2017",
navodi se u analizi ESPN.

Bogdanović je regularnu sezonu završio sa prosekom od 16,4 poena, 3,6 skokova i 3,3 asistencije, ali je tokom aprila i maja bio na oko 22 poena, te po četiri asistencije i skoka po meču.

"Sa Bogdanovićem koji igra većinu minuta koje ne igra Trej Jang, Atlanta je iznenađujuće dobra bez svoje najveće zvezde u poslednje vreme. Hoksi su efikasniji od protivnika za 3,9 poena na 100 poseda sa Bogdanovićem na parketu, a Jangom van terena, od Ol-star pauze", dodaje se.

Kao ključni faktor ove serije ističu se rezervni timovi dve ekipe.

"Hoksi će biti na ispitu protiv klupe Niksa koja je druga po poenima po minutu od Ol-stara, a predvodi ih Derik Rouz sa 14,8 poena po meču kao rezerva".

Analitičar smatra da Hoksi mogu da izbace Nikse, iako su izgubili sva tri međusobna duela ove sezone, ali njihov vrhunac vidi u drugoj rundi plej-ofa.

NBA plej-of počinje 22. maja, a Niksi imaju prednost domaćeg terena provih Hoksa.

U međuvremenu 18-21. maja na programu je plej-in turnir za popunu plej-of parova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.