EL: Drama u Milanu i treća pobeda u nizu za Bajern, Makabi ubedlji, Kerol ispisao istoriju u debaklu Zelenih u Madridu!

Izvor: Sportske.net, 20.Dec.2018, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Drama u Milanu i treća pobeda u nizu za Bajern, Makabi ubedlji, Kerol ispisao istoriju u debaklu "Zelenih" u Madridu!

Kompletirano je 13. kolo Evrolige, ovo su rezultati poslednja tri odigrana susreta.

Olimpija iz Milana je u "Mediolanum forumu" dočekala minhenski Bajern, sve bolji Bavarci Dejana Radonjića slavili su i treći put u nizu u elitnom takmičenju, nakon drame 78:80 za prvaka Nemačke.

Tesno je bilo tokom čitavog susreta, ekipe su se smenjivale u vođstvu, niko nije uspevao ozbiljnije da se odlepi.

U poslednju deonicu se ušlo sa pola koša prednosti za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Bajern, ali je Milano uspeo da preokrene i na 30ak sekundi do kraja su imali dva poena prednosti.

A onda, na scenu stupa Derik Vilijams, koji nakon jedne kontre pogađa pod faulom, poravnava rezultat, a onda sa linije penala donosi i preokret.

Nije domaćin uspeo da iskoristi naredni napad, pa je Đedović polovičnim učinkom sa penala overio pobedu Bavaraca.

Ponovo sjajan Derik Vilijams sa 21 poenom, pratili su Koponen sa 13 poena, kao i Radošević i odlični Stefan Jović (4as) sa po 10 poena. Vladimir Lučić je odigrao samo 17 minuta zbog rano napravljenih pet faulova, pa je Nemanja Dangubić iskoristio priliku da upiše osam poena i četiri skoka.

Kod Olimpije 17 poena Majka Džejmsa (8as), pratio ga je Vladimir Micov sa 16 poena, dok je Gudaitis dodao 13 uz osam skokova. Dvocifren i povratnik Nemanja Nedović sa 11 poena.

Makabi je na svom parketu deklasirao Himki, slavili su sa 79:63.

Gosti su u Tel Avivu bolje otvorili meč, na prvi odmor su otišli sa dva poena prednosti, ali je do poluvremena Makabi preokrenuo, pa su nakon 20 minuta imali četiri poena viška.

Meč su prelomili u trećoj deonici, koji su puleni Janisa Sferopulosa rešili sa 26:11, pa je Himki u poslednjih 10 minuta samo ublažio poraz.

U pobedničkom sastavu Kendrik Rej 17 poena, 14 je dodao Skoti Vilbekin, dok je dvocifren sa 10 bio i Majkl Rol.

Kod Himkija 15 poena Mikija, po 11 su dodali Kroker i Vjlatsev, Stefan Marković samo dva poena ali i sedam asistencija, bivši bek Zvezde Čarls Dženkins dodao je osam poena.

Real je u Madridu deklasirao Panatinaikos sa 89:68.

Već nakon 10 minuta je bilo jasno da će domaćin rutinski slaviti, dobili su prvi deo igre sa 23:10.

Ništa se specijalno nije promenilo do poluvremena, PAO se tek u utakmicu vratio u finišu treće deonice, ali se Real postarao da u završnici utakmice ne bude drame, dobijaju poslednji kvartal sa 26:13 i upisuju novu pobedu u EL.

Istakao se Kozer sa 14 poena, 13 je dodao Kampaco, dok je 11 upisao Valter Tavareš.

Kerol je dodao samo četiri poena, ali mu je to bilo dovoljno da prebaci brojku od dve hiljade poena u elitnom takmičenju.

Kod Panatinaikosa 20 poena Lengforda, 17 je dodao Kalates.

U nastavku pogledajte stanje na tabeli nakon 13 odigranih kola.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.