EKSPLODIRAO: Sa Zvezdom je osvojio TRIPLU krunu, a sada odigrao partiju SEZONE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2022, 19:59

EKSPLODIRAO: Sa Zvezdom je osvojio TRIPLU krunu, a sada odigrao partiju SEZONE!

Bivši igrač crveno-belih obeležio meč.

U lepom sećanju navijačima KK Crvena zvezda ostao je Lengston Hol. Američki plej je na Malom Kalemegdanu osvojio triplu krunu, a prethodnog leta odlučio da karijeru nastavi u Turskoj.

Posle podignutih pehara u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije, Hol je potpisao za Bahčešehir, u kome je danas odigrao partiju sezone.

U trijumfu nad Merkezefendijem (113:89), Lengston je postigao 22 poena i bio drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najefikasniji pojedinac u pobedničkom timu.

Nije Hol blistao u svakom susretu od dolaska u Tursku, baš kao što nije ni u dresu Zvezde, ali je u nacionalnom šampionatu do današnjeg susreta bio na proseku od 7,13 poena i 5,38 asistencija, dok je u Evropa kupu prosečno beležio sedam poena i 5,9 dodavanja.

U okršaju sa Merkezefendijem podsetio je na izdanja s kraja minule sezone, kada je zablistao u završnici borbe sa Megom za titulu šampiona Srbije. Bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje trećeg trofeja u sezoni, kako je u drugoj utakmici finalne serije ubacio 19 poena, da bi zavesu na mandat u ekipi Dejana Radonjića spustio najboljom partijom u sezoni - 24 poena, četiri asistencije i tri ukradene lopte (indeks 23).

🏀 @BKBasketbol, ING Basketbol Süper Ligi 15. hafta erteleme maçında konuk olduğu @merkezefendigsk'yi 113-89'luk skorla mağlup etti.

⭐️ Kalin Lucas 15, Nate Sestina 15, Rihards Lomazs 14, Emircan Koşut 14

⭐️ Sam Dekker 23, Langston Hall 22, Jamal Jones 22, Oğuz Savaş 12 pic.twitter.com/xkwHhRsUDg

— Yarısaha Basket (@YarisahaBasket) January 19, 2022

Bio je izuzetno efikasan i za tri poena, jer je promašio samo jedan šut sa distance i provukao šest trojki kroz obruč rivala. Na kraju je utakmicu završio sa šest asistencija i četiri uhvaćene lopte za 27 minuta na parketu, uz indeks 31, što mu je donelo epitet najkorisnijeg igrača utakmice.

Od Hola je efikasniji bio samo njegov saigrač Sem Deker. Nekadašnji košarkaš Hjustona, Los Anđeles Klipersa, Klivlenda, Vašingtona, Toronta, Lokomotive Kubanj i Turk Telekoma je duel okončao sa poenom više od bivšeg plejmejkera crveno-belih.

Zanimljivo da je u poraženoj ekipi daleko najbolji bio još jedan bivši Zvezdin košarkaš, koga su Delije već zaboravile. Reč je o Kalinu Lukasu, koji je kratko boravio na Malom Kalemegdanu u sezoni 2019/20. Iskusni Amerikanac je ostvario dabl-dabl sa 15 poena i 10 dodavanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.