EK: Budućnost gazi redom, pao je i Trento

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Budućnost gazi redom, pao je i Trento

Košarkaši Budućnosti pobedili su u 3. kolu TOP 16 faze Evrokupa italijanski Trento sa 79:66, čime su napravili značajan korak ka plasmanu među osam najboljih u drugom po rangu takmičenju u Evropi.

Budućnost je počela utakmicu kao u transu. Sve je u igri Podgoričana funkcionisalo besprekorno. Granitnom odbranom, puleni Aleksandra Džikića su zatvorili sve prilaze svom košu.

Uspeli su da stignu do lakih poena iz tranzicije, uz nekoliko otvorenih šuteva, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kontrolu ofanzivnog skoka rivala, vodili su posle prve deonice sa 31:14. Budućnost nije bila ofanzivno raspoložena u drugom kvartalu, ali je defanziva bila na željenom nivou, što je bilo dovoljno da na odmor ode sa velikih 49:31.

Trento je tokom treće deonice, uspeo da svede deficit na pet poena, ali je Budućnost u završnici odgovorila izuzetno jako. Lendri je pogodio pet uzastopnih poena, Ivanović trojku za velikih 66:51 uoči poslednje četvrtine. Italijani se nisu predavali. Nastojali su da uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali je Budućnost odličnom odbranom uspela da privede utakmicu relativno mirno kraju.

Nikola Ivanovic​ dances on the arc and steps back to unload a triple to close the third quarter for @KKBuducnostVOLI​. #7DAYSMagicMomentpic.twitter.com/CRk1UpHQE2

Prevagu na tasu Budućnosti doneli su Gibson sa 17, Ivanović sa 16 i Gordić sa 13 poena. S druge strane, Trento su od poraza bezuspešno pokušali da spasu Saton sa 26 poena i 8 skokova i Hjudž sa 11 poena. Budućnost ima nekoliko dana da se pripremi za utakmicu protiv Olimpije u ABA ligi.

Ovaj meč je na programu u nedelju.

GRUPA G: Lokomotiva – Cedevita 69:64, Budućnost – Trento 79:66.

TABELA: Lokomotiva 3-0, Budućnost 2-1, Trento 1-2, Cedevita 0-3.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Podgoričani u šoku, Džikić: ''Nemam reči...''

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2018, 00:34

Preneli smo nešto ranije, Budućnost je večeras na svom parketu savladala italijanski Trento sa 79:66 i upisala drugu pobedu u prva tri kola druge faze Evrokupa. Međutim, važan trijumf je ostao u senci uvreda koje su se sa tribina čule na račun Nikole Ivanovića. Posle...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.