Džok, dobrodošao u Evroligu! A u Partizanu zadovoljno trljaju ruke... (foto)

Izvor: Sportske.net, 20.Maj.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Džok, dobrodošao u Evroligu!'' A u Partizanu zadovoljno trljaju ruke... (foto)

Sad je sve i definitivno jasno, Džok Lendejl ima novi klub.

Delom zbog povrede skočnog zgloba, a možda i više zbog primamljive ponude iz Kaunasa, za Džoka Lendejla je tekuća sezona već okončana, što je ranije danas i potvrđeno, da bi posle nekoliko različitih informacija tokom popodneva, večeras stigla i zvanična potvrda - sada već bivši centar Partizana će u narednoj sezoni nastupati za litvanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << evroligaša, ekipu Žalgirisa.

Klub iz Kaunasa je to potvrdio na svom zvaničnom Tviter nalogu, gde je Lendejlu poželeo dobrodošlicu u Žalgiris i u Evroligu, uz poruku da je ovaj klub već počeo sa formiranjem tima za sledeću sezonu.

Tokom dana, predsednik Partizana Ostoja Mijailović nije želeo da potvrdi da je transfer realizovan, ali posle reakcije iz Žalgirisa, jasno je da je dogovor postignut.

Lendejl je prošlog leta sa crno-belima potpisao ugovor na jednu plus jednu sezonu, što znači da posle prve sezone može, uz adekvatno obeštećenje, da napusti Partizan, a on je to očigledno i iskoristio.

Tu dolazimo do pitanja koliko će iznositi to ''adekvatno obeštećenje'', a ''Mozzartsport'' je večeras otkrio da bi ta suma najmanje trebalo da iznosi 250.000 evra. Naime, toliko bi iznosila da je Lendejl ostao do kraja sezone, ali pošto je malo požurio sa novim transferom, verovatno je da će Partizan zaraditi i nešto više, možda i svih 300.000 evra.

U svakom slučaju, Lendejlov prošlogodišnji transfer je za Partizan bio pun pogodak.

-

As the battle for @betsafeLKL gold continues, #Zalgiris already started putting the puzzle together for next season. Welcome to #Kaunas and @EuroLeague, @JockLandale! 🤗 pic.twitter.com/L4VCJ3eT3i

— BC Zalgiris Kaunas (@bczalgiris) May 20, 2019

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.