Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2021, 10:28

Dvojica izbačena iz tima Univerzitatee pred novi meč sa Klužom

Trener ekipe iz Krajove Lorenciju Regekamf uoči derbija 2. kola Kupa Rumunije (četvrtak, 20.30 časova) odstranio je iz ekipe Mihaja Balašu i Aleksandrua Matejua, pošto je bio besan zbog prvenstvenog poraza od šampiona za vikend

Nisu prošla ni tri meseca od početka nove sezone u Rumuniji, a već je vreme za novi, treći okršaj dva trenutno najbolja tamošnja tima, Univerzitatee iz Krajove i Kluža. Ove dve ekipe će u četvrtak od 20.30 časova da odmere snage u 2. kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kupa Rumunije, samo tri dana posle duela koji su vodili u prvenstvu.

Tada je Kluž trijumfovao sa 1:0, golom štopera Andreja Burke posle kornera. Aktuelni prvak Rumunije je tako osvojio sva tri poena i zadržao lidersku poziciju na tabeli, iako je tokom većeg dela meča bio u podređenom položaju.

20.30: (2,40) Univerzitatea Krajova (3,00) Kluž (3,05)

Posle utakmice je trener Univerzitatee Lorenciju Regekamf izbacio iz prvog tima dvojicu fudbalera, štopera Mihaja Balašu i vezistu Aleksandrua Matejua, nezadovoljan njihovim ponašanjem za vreme i posle utakmice. Oni će u narednom periodu trenirati sa rezervama, samim tim neće biti u konkurenciji za kup meč sa Klužom, a posebno je nesvakidašnje to što je od njih dvojice samo Mateju bio akter prvenstvenog duela. Balašu je čitavu utakmicu presedeo na klupi.

Mateju je evidenno po mišljenju Regekamfa bio previše loš. Toliko da ga je zamenio još u prvom minutu, u 42. minutu, kada je umesto njega uveo Aleksandrua Georga.

Mateju i Balaša su isključeni iz grupe za meč sa Kluža, iz disciplinskih razloga“, kratko je poručio Regekamf na konferenciji za medije.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Obojica su bili standardni na prva dva meča ove sezone, ali su posle poraza od FCSB (4:1) pali u drugi plan. Balaša, koji je nekoliko godina igrao u Italiji za Krotone, nije odigrao nijedan minut od 1. avgusta, dok je Mateju pre utakmice sa Klužom susrete sa Rapidom i Sepsijem posmatrao sa klupe.

Obojica su igrali svih 90 minuta u Superkupu ove sezone, takođe protiv Kluža, koji je 10. jula pripao Univerzitatei posle jedanaesteraca.

Ekipa iz Krajove je branilac trofeja, u finalu Kupa Rumunije je prošle sezone savladala Astru posle produžetaka. Minuli šampionat Univerzitatea je završila na trećoj poziciji, a ove sezone s Regekamfovi izabranici posle devet odigranih kola tek deveti, sa samo 13 osvojenih bodova, čak 11 manje od lidera Kluža.

Moramo da budemo više fokusirani pred protivničkim golom, jer na prošloj utakmici nismo iskoristili četiri čiste šanse da postignemo pogodak. Barem njih dve smo morali da kapitalizujemo. Nadam se da ćemo biti efikasniji u četvrtak. Biće teška utakmica. Čitavim srcem želim da prođemo dalje, jer branimo trofej od prošle sezone. Svesni smo značaja utakmice, imali smo interni sastanak i mislim da svi razumemo šta nam je činiti“, kazao je vezista Univerzitatee Dan Nistor.

KUP RUMUNIJE – 2. KOLO

Utorak

Somuz – Faltičeni – Voluntari 1:4 (1:1)

Baja Mare – Poli Jaši 3:1 (1:1)

Petrolul – Univerzitatea Krajova 1948 0:1 (0:0)

Mioveni – Rapid Bukurešt 0:0 – penalima 4:5

Sreda

Arđeš – Botošani 0:0 – penalima 4:2

Unirea Slobozija – Politehnika Temišvar 0:1 (0:0)

Buzau – Akademika 2:1 (0:1, 1:1)

CSM Slatina – Kalaraši 1:2 (1:0)

Čiksereda – Kindija 0:1 (0:1)

Konkordija – Gaz Metan 0:1 (0:0, 0:0)

Oradea – Hermanštat 0:1 (0:0)

Farul – Sepsi 0:1 (0:0)

Hunedoara – FCSB 3:5 (0:2, 3:3)

Četvrtak

15.00: (9,00) Filiaši (5,30) UTA Arad (1,28)

17.45: (4,50) Ripensija Temišvar (3,50) Dinamo Bukurešt (1,75)

20.30: (2,40) Univerzitatea Krajova (3,00) Kluž (3,05)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.