Izvor: RTS, 28.Avg.2020, 17:02

Dve biciklističke trke spajaju Srbiju i Republiku Srpsku

Dve velike biciklističke trke, 60. jubilarna "Trka kroz Srbiju" i 14. trka Beograd - Banjaluka spojiće narednih dana Srbiju i Republiku Srpsku.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, najavili su "Trku kroz Srbiju" koja startuje sa Jahorine 31. avgusta i završava u Novom Sadu 3. septembra, kao i tradicionalnu trku Beograd - Banjaluka, koja se održava od 4. do 7. septembra. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Drago mi je da imamo priliku da najavimo trku koja ima dugu tradiciju, koja je obeležila biciklizam u Srbiji i koja nije stala u mnogim teškim trenucima, a nije ni ove godine u situaciji u kojoj se svi nalazimo. Prvi put neću pričati o profesionalnom sportu, iako želim svim takmičarima što bolji rezultat. Važna je poruka zajedništva, koju šalje ne samo biciklizam kao sport, već celokupna manifestacija, da se bavimo rekreacijom, sportom, da vodimo računa o zaštiti životne sredine", izjavio je Udovičić.
Prema njegovim rečima, želja je da se utiče na svest svih građana da biciklizam kao sport i način života postane svakodnevica, da bicikl postane transprotno sredstvo i način rekracije.
"Drago mi je što ćemo promivisati i sve turističke kapacitete Srbije i RS, da pokažemo da smo zemlje sporta, da biciklizam pokazuje svoju snagu i da tradicija duga 60 godina živi u svima nama", poručio je Udovičić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trka kroz Srbiju i trka Beograd - Banjaluka na svetskoj biciklističkoj mapi

Izvor: RTS, 29.Avg.2020, 10:29

U ponedeljak, 31. avgusta na Jahorini počinje jubilarna 60. međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, a odmah nakon toga, četvrtog septembra počinje i međunarodna trka Beograd - Banjaluka koja će takođe trajati četiri dana. . Drugu godinu za redom, Trka kroz Srbiju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.