Izvor: MozzartSport.com, 05.Feb.2021, 00:38

Dva produžetka u Valensiji i čelični živci Nikole Kalinića za novi poraz moskovske Armije

Najbolja partija srpskog košarkaša ove sezone donela četvrti poraz CSKA u poslednjih pet utakmica

Najboljom partijom sezone Nikola Kalinić doneo je Valensiji veliku pobedu protiv drugoplasiranog CSKA. Posle dva produžetka domaćin je slavio 105:103 i naneo Moskovljanima četvrti poraz u poslednjih pet mečeva. Srpski košarkaš meč je završio sa 22 poena, kao i Klemen Prepelič, dok je goste predvodio Majk Džejms sa čak 37.

Nije delovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da će tako biti sredinom druge četvrtine, kada je Valensijina prednost rasla do 15 poena razlike (39:24), ali duel u "La Fonteti" imao je neizvesnu završnicu.

Gosti su uspeli da već do poluvremena priđu na prihvatljivih "minus četiri", a onda u trećoj deonici i da povedu. Nisu dugo bili u vođstvu, ali konstantno su držali rivala blizu. U poslednji minut ušlo se nerešenim rezultatom 82:82, a onda je Klemen Prepelič ukrao loptu najefikasnijem igraču utakmice, Majku Džejmsu, ali i sve dobro prosuo samo nekoliko sekundi kasnije faulom u napadu. Ta sudijska odluka izazvala je burnu reakciju klupe domaćih, pa je dosuđena tehnička greška. Džejmsu je, ipak, zadrhtala ruka, promašio je poklonjeno slobodno bacanje, ali ne i naredna dva dosuđena zbog faula Sema Van Rosoma.

Na 84:84 izjednačio je Majk Tobi zakucavanjem na dodavanje Prepeliča, a onda je odgovornost preuzeo Džejms. Imao je dovoljno vremena za napad i prodor ka košu, ali pokušao je trojkom u poslednjoj sekundi da reši pitanje pobednika. Nije to bila dobra odluka, pošto ga je Van Rosom blokirao bez faula...

Koš za koš igralo se i u prvom produžetku.Tri minuta pred istek tok perioda gosti su dobrom odbranom otišli na četiri razlike (91:87). Novu dramu doneo je Nikola Kalinić košem, uz realizovan faul za poen zaostatka Valensije, a posle promašaja Džejmsa i novog pogotka Kalinića, domaćin se opet našao u prednosti 94:93. Loše dodavanje i iznuđen faul Dubljevića omogućili su Džejmsu da pojača učinak s još dva poena sa linije za slobodna bacanja i vođstvo CSKA 95:94.

Martin Hermanson je rešio da on bude junak, krenuo u prodor, ali bio fauliran, a onda šok za domaćine - promašeno prvo slobodno bacanje. Drugo je pogodio za 95:95 na 6,4 sekunde pre kraja, što je bio konačan rezultat prvog produžetka.

I drugih pet minuta gledali smo istu sliku. Napeto i neizvesno na parketu "La Fontete" tokom svakog napada. Prodor Kalinića u poslednjem minutu ispostavio se kao ključan. Valensija je povela 105:103, Džejms se spetaljao posle promašene trojke, imao kasnije još jedan pokušaj za pobedu, ali opet nije bio precizan...

Najefikasniji igrači Valensije bili su Nikola Kalinić i Klemen Prepelič sa po 22 poena, dok je goste predvodio Majk Džejms sa 37.

Ruski predstavnik u narednom kolu dočekuje Panatinaikos, 19. februara, dok će Valensija dan kasnije igrati protiv Real Madrida, ponovo kod kuće.

Uskoro opširnije...

EVROLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

Barselona - Efes 86:88

/Mirotić 24 - Micić 26/

Valensija - CSKA 84:84, posle dva produžetka 105:103

/Prepelič 22, Kalinić 22 - Džejms 37/

Petak

18.45: (1,60) Fenerbahče (14,5) Zenit (2,55)

20.00: (1,30) Olimpijakos (16,0) Panatinaikos (3,90)

20.30: (1,35) Bajern (16,0) Alba (3,50)

20.45: (2,70) Asvel (14,5) Milano (1,55)

21.00: (1,35) Real Madrid (16,0) Baskonija (3,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.